Αρχική Νέα Τοπικά Υβριστικά συνθήματα στο Μητροπολιτικό Ναό Χίου με αφορμή τη Μακεδονία, αντίδραση από...

Υβριστικά συνθήματα στο Μητροπολιτικό Ναό Χίου με αφορμή τη Μακεδονία, αντίδραση από ΛΑΣ

175

Υβριστικά συνθήματα κατά του Μητροπολίτη Χίου αλλά και γενικά για τη Μακεδονία, έγραψαν άγνωστοι στο περίβολο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Χίου αλλά και στα σκαλοπάτια και στους τοίχους του Ιερού Ναού.
οι επίτροποι που έφτασαν το πρωί της Κυριακής για την προετοιμασία της Θείας Λειτουργίας αντίκρισαν τα συνθήματα, και αφού ενημέρωσαν την Αστυνομία κάλυψαν τα συνθήματα βάφοντας πρόχειρα τα σημεία αυτά.
Τα συνθήματα, που κάποια από αυτά συνοδεύονται και με το σήμα της αναρχίας, είναι γραμμένα με μπλε χρώμα και μόνο ένα που μάλιστα είναι απειλητικό για το Μητροπολίτη Χίου με μαύρο χρώμα.
Να σημειώσουμε ότι ο Μητροπολίτης Χίου παραβρέθηκε στο Συλλαλητήριο στην Αθήνα, ενώ χθες το μεσημέρι στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου τελέστηκε δέηση υπέρ της Μακεδονίας.
Το συμβάν καταδικάζει ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Χίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση Μάρκος Σκούφαλος, που κάνει λόγο για «προβοκάτσιες που δεν περνάνε».

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του Μ. Σκούφαλου:
«Οι προβοκάτσιες δεν περνάνε
Καταδικάζω απερίφραστα την προβοκατόρικη ενέργεια αναγραφής υβριστικών συνθημάτων στον τοίχο της μητρόπολης, τα οποία μάλιστα δείχνοντας περίτρανα την προβοκάτσια, εμπλέκουν και τα τιμημένα με το αίμα του λαού μας ονόματα των ΕΑΜ και ΕΛΑΣ που τσάκισαν το φασισμό στο φως της μέρας και όχι με κουκούλες.
Τόσο ως Λαϊκή Συσπείρωση, όσο και ως ΚΚΕ, είμαστε ξεκάθαρα απέναντι στις κατά καιρούς εθνικιστικές κορόνες και πράξεις του μητροπολίτη που ρίχνουν λάδι στη φωτιά τους εθνικιστικού φασιστικού μίσους με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς των Βαλκανίων . Αυτού του είδους οι δηλώσεις και πράξεις, αποκρύπτουν τα δολοφονικά ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑ ΤΟ και της ΕΕ, που για χάρη τους η κυβέρνηση του ΣΎΡΙΖΑ με τους διάφορους πρόθυμους των Σκοπίων και της Ελλάδας σφάζονται στην ποδιά τους.
Αυτά τα κεφαλαιώδη ζητήματα, για τα οποία όλα τα αστικά κόμματα κάνουν την πάπια, τα αναδεικνύουμε με παρρησία και ονοματεπώνυμο. Αλλού λοιπόν τις προβοκάτσιες· δεν πρόκειται να περάσουν.
ΜΑΡΚΟΣ ΣΚΟΥΦΑΛΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΙΟΥ»

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑ. Κυρίτση: “Αγωνιζόμαστε να’ναι οι νησιώτες αφέντες στον τόπο τους”, συνέντευξη στο Ν. Ροδίτη
Επόμενο άρθροΑπεργία δημοσιογράφων στο Β. Αιγαίο με αίτημα την εκδίκαση τώρα των επιθέσεων κατά του Τύπου