Αρχική Νέα Τοπικά Ζητούν παρέμβαση Εισαγγελέα, οι γονείς για τη μεταστέγαση του Ειδικού Σχολείου

Ζητούν παρέμβαση Εισαγγελέα, οι γονείς για τη μεταστέγαση του Ειδικού Σχολείου

108

«Παλεύουμε για μία έστω προσωρινή λύση και σε αυτό ζητάμε την παρέμβαση του εισαγγελέα», τόνισαν οι γονείς των παιδιών που φοιτούν στο Ειδικό Δημοτικό και το Ειδικό Νηπιαγωγείο, επισημαίνοντας ότι είναι απαράδεκτες αλλά και επικίνδυνες οι εγκαταστάσεις που πραγματοποιούνται τα μαθήματα.
Δύο μήνες μετά τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χίου όπου εξετάστηκε το θέμα του ειδικού Σχολείου, αφού η αύξηση των μαθητών έχει δημιουργήσει ασφυκτικές καταστάσεις σε χώρους, οι γονείς σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Β. Αιγαίου, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο χώρο του σχολείου.
Παρόντες και 3 αντιδήμαρχοι του Δήμου Χίου σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση.

Να σημειωθεί ότι το Ειδικό Σχολείο με 29 μαθητές και το Ειδικό Νηπιαγωγείο με 4 μαθητές στεγάζονται στον 1ο όροφο ενός κτηρίου έχοντας ως αυλή το μπαλκόνι. Ενώ αντί για 18 τουλάχιστον αίθουσες υπάρχουν μόνο 7.
Από την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Β. Αιγαίου Σοφία Μιχάλα επισημάνθηκε ότι προσωρινή ήταν και η λύση με τη χρήση του σημερινού κτηρίου, αλλά πέρασαν 14 χρόνια… Παράλληλα πρόκειται για χώρους του τότε ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ και σημερινού ΚΕΦΙΑΠ που έχει μειώσει κατά πολύ την παροχή υπηρεσιών στα άτομα με αναπηρία, λόγω και της έλλειψης προσωπικού.

Άμεσες ενέργειες από τον Δήμο
Από την πλευρά του Δήμου Χίου, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών Γιάννης Ξενάκης ανέφερε ότι ως άμεση λύση ζητούν την παραχώρηση ενός γραφείου από το Νοσοκομείο Χίου που είναι ο ιδιοκτήτης του κτηρίου.

Παράλληλα σε συνεργασία Δήμος, γονείς και διεύθυνση σχολείου να αναζητήσουν ισόγειο κτήριο άνω των 600 τ.μ. ώστε από την επόμενη χρονιά να μπορέσει να μεταφερθεί η σχολική μονάδα. Ταυτόχρονα ο Δήμος, δια του αρμόδιου αντιδημάρχου παιδείας Νλικου Ξυλά, να πιέσει προς το υπουργείο Παιδείας για να αποστείλει εγγράφως τις απαιτούμενες προδιαγραφές που πρέπει να έχει ένας τέτοιος χώρος, ώστε ο Δήμος Χίου να προχωρήσει σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ενοικίαση κτηρίου.

Επίσης μετά από πρόταση της επικεφαλής της Περιφερειακής παράταξης της ΛΑΣ Β. Αιγαίου Αγλαΐας Κυρίτση, θα τεθεί και πάλι στο Περιφερειακό Συμβούλιο το αίτημα να παραχωρηθεί το κτήριο «Γεώργιος Καλουτάς» της Περιφέρειας για τη στέγαση του ειδικού σχολείου.

Παράλληλα ο Δήμος προχωρά τη μελέτη για ανέγερση κτηρίου προοριζόμενο για ειδικό σχολείο. Εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμη εντός 2023 και στο επόμενο Περιφερειακό Πρόγραμμα θα μπορεί να γίνει ένταξη έργου ώστε σε μια περίοδο 5 ετών να έχει ολοκληρωθεί το έργο.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ertnews.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση Ν. Μηταράκη με Ιατρικό Σύλλογο Χίου
Επόμενο άρθροΣτα αζήτητα εξοπλισμός του Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης