Αρχική Νέα Τοπικά Συνάντηση μελών Δ.Σ. Ε.Ο.Α.Ε.Ν. με τον Πρόεδρο του Δικτύου Νησιωτικών Επιμελητηρίων της...

Συνάντηση μελών Δ.Σ. Ε.Ο.Α.Ε.Ν. με τον Πρόεδρο του Δικτύου Νησιωτικών Επιμελητηρίων της Ε.Ε. (Insuleur)

23

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2010, πραγματοποιήθηκε στη Χίο,  στα γραφεία του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.), συνάντηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. με τον Πρόεδρο του Δικτύου Νησιωτικών Επιμελητηρίων της Ε.Ε. (Insuleur) κ. Juan Gual de Torrella και Πρόεδρο του Επιμελητηρίου της Mallorca.

Επίσης συμμετείχε  ο κ. Γεώργιος Μπενέτος, Οικονομικός Επόπτης του Insuleur και Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

 Στη συνάντηση εξετάστηκε ένα πρόγραμμα περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. και του Insuleur, κυρίως στους τομείς του τουρισμού και των μεταφορών, με σκοπό την προώθηση των νησιωτικών προβληματισμών στα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. και την επίτευξη του στόχου της εφαρμογής μιας ιδιαίτερης αναπτυξιακής πολιτικής για τις νησιωτικές περιοχές.

 Την Κυριακή 20/09/2010, ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. κ. Θ. Παπαθεοφάνους, ο Πρόεδρος του Insuleur κ. Juan Gual και ο Οικονομικός Επόπτης κ. Γ. Μπενέτος, συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λέσβου, κ. Γ. Ορφανό μετέβησαν στη Μυτιλήνη όπου συναντήθηκαν με τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Λέσβου και την επόμενη ημέρα πραγματοποίησαν εθιμοτυπικές επισκέψεις στην Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, κα Σοφία Θολογίτου, στον Νομάρχη Λέσβου, κ. Παύλο Βογιατζή και στο Δήμαρχο Μυτιλήνης, κ. Νάσο Γιακαλή.

 Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε πολύ καλό κλίμα, ανταλλάχθηκαν απόψεις και σκέψεις γύρω από τα προβλήματα των νησιών και τονίστηκε η αναγκαιότητα συνεργασίας όλων των νησιωτικών φορέων προκειμένου οι εθνικές Κυβερνήσεις και η Ευρωπαϊκή Ένωση να δείξουν περισσότερη μέριμνα και φροντίδα για την αντιμετώπισή τους.

 Η Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ενημέρωσε την επιμελητηριακή νησιωτική αντιπροσωπεία για το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου, που πρόσφατα ανακοινώθηκε και υποσχέθηκε να βοηθήσει ώστε να σχεδιαστούν και εφαρμοστούν ανάλογα αναπτυξιακά προγράμματα για όλα τα νησιά της χώρας μας.

 

                                                                                                 Χίος, 21 Σεπτεμβρίου 2010

 

Διαφήμιση