Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Συρία: Εκανε παιχνίδι τις βόμβες για να γελά και να μην τρομάζει...

Συρία: Εκανε παιχνίδι τις βόμβες για να γελά και να μην τρομάζει η κόρη του (video)

167

ΒΔ Συρία –
Τα κυβερνητικά στρατεύματα βομβαρδίζουν μια από τις τελευταίες εστίες αντίστασης των Σύρων ανταρτών. Μια οικογένεια αντιμετωπίζει την κατάσταση με έναν μοναδικό τρόπο. Ο Αμπντούλα Μοχἀμεντ έχει μετατρέψει τον πόλεμο σε παιχνίδι για το τρίχρονο κοριτσάκι του, την Σάλβα, λέγοντάς της πως οι βόμβες που πέφτουν είναι… πυροτεχνήματα.
Στο βίντεο το κοριτσάκι ξεσπάει στα γέλια ενώ οι βόμβες πέφτουν έξω από το σπίτι τους στο Ιντλίπμ της Συρίας. Το βίντεο που δείχνει την ανθρώπινη όψη του πολέμου έχει κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συγκινεί.
Ο δημοσιογράφος του NBC μίλησε με τον πατέρα και το κοριτσάκι του μέσω Skype. “Πρέπει να έχεις πολλή δύναμη να κάνεις κουράγιο για χάρη του παιδιού.” “Φοβάμαι” λέει ο Μοχάμεντ. “΄Ισως η επόμενη βόμβα θα πέσει στο σπίτι μας. ¨Άλλες βόμβες σκοτώνουν ανθρώπους. Δεν γελώ με ό,τι συμβαίνει, αλλά γελώ για να γελάσει η κόρη μου. Κι αν πεθάνουμε, θα πεθάνουμε γελώντας.” Το χωριό είναι περικυκλωμένο. Δεν μπορούν να φύγουν όπως 900.000 άλλοι πρόσφυγες τους τελευταίους μήνες. Έτσι, ο Μοχάμεντ κάνει ό,τι μπορεί για την κόρη του.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣε καλά χέρια το ταλίμι, εκδήλωση στο Μουσικό Σχολείο
Επόμενο άρθροΔίκτυο Πολιτών Χίου: καταγγέλλει Πρόεδρο Δ.Σ. για αλλοίωση πρακτικών