Αρχική Νέα Τοπικά Περιήγηση στα έργα του Δήμου Καμποχώρων

Περιήγηση στα έργα του Δήμου Καμποχώρων

11Το προγραμματισμένο δίωρο για περιοδεία στα 7 χωριά του Δήμου διπλασιάστηκαν για να προλάβει ο Δήμαρχος Καμποχώρων Μανόλης Κράκαρης και οι συνεργάτες του να μας ξεναγήσουν στα έργα που είτε έχουν γίνει είτε είναι σε εξέλιξη.
Χαλκειός, Βερβεράτο, Δαφνώνας, Ζυφιάς, Αϊ Γιώργης, Βασιλειώνικο, Βαβύλοι είναι οι 7 οικισμοί του Δήμου όπου παρατηρείται μια σημαντική ανοικοδόμηση και παράλληλα αύξηση του πληθυσμού. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση και του μαθητικού πληθυσμού που το παρατηρεί κανείς και με τα νούμερα. Στον παιδικό σταθμό Βερβεράτου είναι 21 παιδιά και από 25 περίπου στα δύο νηπιαγωγεία Βασιλειώνικου και Δαφνώνα.
Το μόνο σίγουρο είναι πως η Δημοτική Αρχή έχει να επιδείξει ένα σημαντικό έργο, είτε ως συνέχεια της προηγούμενης Αρχής Λαμπρινούδη είτε ως καθαρά δικό της.
Στο Δαφνώνα ξεχωρίζει το Πάρκο Κυκλοφοριακής όπου ήδη το έχουν επισκεφθεί αυτή τη χρονιά περί τα 12 δημοτικά σχολεία. “Τα επόμενα χρόνια θα αποτελεί πόλο έλξης μαθητικού πληθυσμού” σημείωσε ο Δήμαρχος Μανόλης Κράκαρης με δεδομένο ότι από την επόμενη σχολική χρονιά αναμένεται να υπάρχει μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής.
Διαθέτοντας εκτάσεις ο Δήμος δεν δυσκολεύτηκε να διαθέσει μια όμορφη τοποθεσία του Βασιλειώνικου (κοντά στη λιμνοδεξαμενή της Φυρόλακκας) να προχωρήσει τις εγκαταστάσεις του Σκοπευτηρίου. Από τα λίγα μεγάλα έργα που κατασκευάστηκαν στο νομό μας από το πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ 2004, μελλοντικά πιστεύετε ότι θα λειτουργήσει και σα χώρος αναψυχής αφού απέχει μόλις 7 χιλιόμετρα από την πόλη της Χίου Το σίγουρο είναι ότι οι φίλοι του Σκοπευτικού Ομίλου περηφανεύονται για το δικό τους στέκι που πιστεύεται ότι θα μπορεί να φιλοξενεί και τα τρία αθλήματα της σκοποβολής.
Δίπλα εξάλλου στις Εργατικές Κατοικίες που προχωρούν ικανοποιητικά γίνονται τα έργα για το Κλειστό Στάδιο προϋπολογισμού 1,6 εκ. ΕΥΡΩ. Περισσότερα από τα μισά χρήματα θα πρέπει όμως να διατεθούν από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑ που ως γνωστόν έχει σηκώσει… “μαύρα πανιά”.
Το μεγάλο έργο που ζητά ο Δήμος Καμποχώρων, έχοντας ως όπλο το δείκτη γεννήσεων, είναι το Σχολικό Κέντρο. Έχοντας έτοιμες μελέτες ζητά 1,9 εκ. ΕΥΡΩ για να γίνει το σχολείο.
Ιδιαίτερα σημαντικό έργο που περιμένει την υλοποίησή του είναι και αυτό της αποχέτευσης όπου με προϋπολογισμό 3,6 εκ. ΕΥΡΩ παρουσιάζει καθυστέρηση λόγω της αλλαγής των τιμολογίων στα δημόσια έργα.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑνεργία γιατρών στο Κέντρο, ενώ στην Περιφέρεια υπάρχουν κενά
Επόμενο άρθροΧιώτικη Μπουκιά και Συγχώριο την Κυριακή