Αρχική Νέα Τοπικά “Αλμυρές” τιμές στα σαρακοστιανά

“Αλμυρές” τιμές στα σαρακοστιανά

41


Aυξημένες πάνω από τον πληθωρισμό στην πλειονότητά τους θα είναι φέτος οι τιμές των σαρακοστιανών, σύμφωνα με τιμοληψίες της Ένωσης Kαταναλωτών.
Oι αυξήσεις στα περισσότερα είδη κυμαίνονται γύρω στο 3% με 5%, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πολύ υψηλότερες.
Τα μεγάλα χταπόδια πωλούνται φέτος έως και 12,2% ακριβότερα, ενώ αυξημένες μέχρι και 18% είναι οι τιμές στις σουπιές και μέχρι 57% (σε ακραίες περιπτώσεις) στα καλαμαράκια.
Στα κατ’ εξοχή σαρακοστιανά είδη, όπως είναι ο χαλβάς, τα τουρσιά και η ταραμοσαλάτα, οι αυξήσεις κατά μέσο όρο κυμαίνονται γύρω στο 5%. Για τα φρέσκα προϊόντα, θαλασσινά και οπωροκηπευτικά, καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των τιμών θα παίξει ο καιρός που θα επικρατήσει τις επόμενες ημέρες.
Σε ό,τι αφορά τη λαγάνα, η Oμοσπονδία Aρτοποιών υπόσχεται ότι και φέτος θα πωληθεί στην περυσινή τιμή (2,50 – 2,60 ευρώ).

ΙΝΚΑ: Πόσο κοστίζει το σαρακοστιανό τραπέζι
Σύμφωνα με τιμοληψία του Ινστιτούτου Καταναλωτών, η τιμή της λαγάνας ανέρχεται σε 2,50 ευρώ περίπου, ενώ ο χαλβάς κοστίζει από 6,99 έως 7,29 ευρώ, ανάλογα με τον τύπο και τη γεύση.
Περί τα 12,90 ευρώ το κιλό θα πρέπει να καταβάλουν οι καταναλωτές για να έχουν στο τραπέζι τους τον παραδοσιακό ταραμά, ενώ “αλμυρές” αποδεικνύονται οι κατεψυγμένες γαρίδες, που πωλούνται γύρω στα 27,50 ευρώ το κιλό.
Ένα μεγάλο κατεψυγμένο χταπόδι κοστίζει περίπου 12,80 ευρώ, ενώ για τα καλαμάρια και τα θράψαλα, οι αγοραστές θα πρέπει να πληρώσουν γύρω στα 4,60 και 3,90 ευρώ το κιλό αντίστοιχα. Γύρω στα 8,80 ευρώ το κιλό κοστίζουν οι σουπιές, ενώ η τιμή της ελιάς κυμαίνεται από 3,50 έως 5,80 ευρώ, ανάλογα με την ποικιλία.


ΠΗΓΗ: in.gr