Αρχική Green Life Υγεία- Διατροφή Σε απολογία καλείται η Διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής

Σε απολογία καλείται η Διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής

11

 Σε απολογία έχει κληθεί από τη Διοίκηση του «Σκυλίτσειου» Νοσοκομείου η Διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής κ. Κλειώ Πίππη – Αντωνακούδη, μετά την τελευταία καταγγελία σε βάρος της που είδε το φως της δημοσιότητας.
Μιλώντας χθες στον «Χίος F.M.» ο Διοικητής του Nοσοκομείου κ. Μ. Γεωργαντέλης επιβεβαίωσε το γεγονός και τόνισε ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αμαυρώνει και να καταστρέφει το όνομα του «Σκυλίτσειου» με τις συμπεριφορές του. Επεσήμανε επίσης ότι γίνονται προσπάθειες να στελεχωθεί με προσωπικό η Παιδιατρική ενώ επιπλέον υπάρχουν τακτικές συνεργασίες με ιδιώτες γιατρούς που αναλαμβάνουν βάρδιες. Ο κ. Γεωργαντέλης δεν παρέλειψε να τονίσει ότι έχει συσταθεί Ειδική Επιτροπή Παραπόνων, στην οποία κατατίθονται και εξετάζονται τα παράπονα και οι καταγγελίες ασθενών και επισκεπτών κι ερευνούνται διεξοδικά όλα τα στοιχεία.
Καταγγέλει πολεμική
Από την πλευρά της, η κ. Αντωνακούδη δεν διέψευσε το περιστατικό. Υποστήριξε όμως ότι έχει αναλάβει όλο το βάρος των εφημεριών της Παιδιατρικής σαν μόνιμο προσωπικό, είχε κλείσει σχεδόν τρία 24ωρα συνεχούς παρουσίας στο Νοσοκομείο κι αποχώρησε στις 10 το βράδυ της Δευτέρας εμπύρετη, ενημερώνοντας τους υπεύθυνους. Σύμφωνα με την ίδια, έδωσε τηλεφωνικά οδηγίες για την αντιμετώπιση του περιστατικού, το οποίο ήταν μία απλή ίωση, βεβαιωμένη από ιδιώτη παιδίατρο. Παράλληλα, η κ. Αντωνακούδη υποστηρίζει ότι δεν συμπεριφέρθηκε άσχημα σε κανέναν κι αποδίδει όλο το θέμα στον πόλεμο που δέχεται το τελευταίο εξάμηνο, με στόχο την εξυπηρέτηση κάποιων άλλων σκοπιμοτήτων. «Έχω δώσει μάχες για την καλή λειτουργία της κλινικής. Τώρα την έχουν αποψιλώσει κι υπολειτουργεί. Δεν δέχομαι αυτήν την κατάσταση κι αντιδρώ με στόχο την παροχή καλής περίθαλψης στα παιδιά. Αυτό δεν αρέσει σε κάποιους».
Η κ. Αντωνακούδη επεσήμανε τις καλές προθέσεις του κ. Γεωργαντέλη, αλλά υποστηρίζει ότι κάποιοι τον οδηγούν σε λανθασμένες εντυπώσεις εναντίον της.
Η ίδια πρόσθεσε ότι είναι κλινήρης ακόμη και όταν αποκατασταθεί η υγεία της θα ζητήσει την προστασία της δικαιοσύνης, εναντίον όσων προσπαθούν να την σπιλώσουν στον επαγγελματικό της χώρο. Η ίδια πιστεύει ότι όλο το πρόβλημα το έχει δημιουργήσει αυτή τη φορά ένας ειδικευόμενος γιατρός, τον οποίο είχε καταγγείλει παλιότερα στη διοίκηση για τον τρόπο λειτουργίας του.


Το άρθρο του δημοσιογράφου κ. Δ. Μυωτέρη αναδημοσιεύεται από την εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ της 11/03/2005