Αρχική Νέα Τοπικά Παρέμβαση Νομάρχη για διατήρηση κληροδοτήματος Δρομοκαϊτειου

Παρέμβαση Νομάρχη για διατήρηση κληροδοτήματος Δρομοκαϊτειου

16


Να παραμείνει το καθεστώς που διέπει μέχρι σήμερα και στην υπεραιωνόβια λειτουργία του το Δρομοκαϊτειο Ιδρυμα ζητά με παρέμβασή του στον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Νικήτα Κακλαμάνη ο Νομάρχης Χίου.
Τις προηγούμενες μέρες μέλη του Δ.Σ. του Κληροδοτήματος βρέθηκαν στη Χίο για να ενημερώσουν για τις αλλαγές που περιλαμβάνει το Σχέδιο νόμου και που αλλάζει άρδην τη μορφή και το χαρακτήρα του Δρομοκαϊτειου.
Η πρώτη δημόσια τοποθετήση είναι του Νομάρχη κ. Πολύδωρου Λαμπρινούδη που αναφέρει τα εξής:
Κύριε Υπουργέ,
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι στο Σχέδιο Νόμου που καταθέσατε με θέμα “Εθνικό Σύστημα Υγείας και Κοινωνικής αλληλεγγύης και λοιπές διατάξεις”, το οποίο και συζητείται τις ημέρες αυτές στη Βουλή, περιλαμβάνεται διάταξη (άρθρο 12) σύμφωνα με την οποία καταργείται το καθεστώς που διέπει το ΨΝΑ “Δρομοκαίτειο” ως κληροδότημα και συνακόλουθα καταργεί επί της ουσίας, το Διοικητικό του Συμβούλιο.
Καταθέτω την έντονη διαμαρτυρία μου για τη σχεδιαζόμενη νομοθετική ρύθμιση, η οποία δεν λαμβάνει υπ’ όψη της 118 χρόνια ιστορία και προσφοράς του Δρομοκαϊτριου Ψυχιατρικού Νοσοκομείου και συμβολής του στην ψυχιατρική περίθαλψη στη χώρα μας. ακόμα και αν είχαν διαπιστωθεί οποιαδήποτε προβλήματα από την πλευρά σας, είμαι βέβαιος ότι θα μπορούσαν να επιλυθούν δια του διαλόγου, χωρίς μονομερείς ενέργειες, οι οποίες αιφνιδιάζουν και ακυρώνουν την προοπτική συναινετικής λύσης.
Γνωρίζοντας την πολύπλευρη προσφορά του κληροδοτήματος του αειμνήστου Ζωρζή Δρομοκαϊτη, ειδικά στον τόπο καταγωγής του τη Χίο, σας καλώ, έστω και την τελευταία στιγμή να αποσύρετε την επίμαχη διάταξη και να αναζητηθεί λύση μέσω του διαλόγου και της κοινής αντίληψης για την προσφορά στον πάσχοντα συνάνθρωπο που πρέπει να μας διέπει”.