Αρχική Νέα Τοπικά ΠΟΛΙΤΗΣ: οριστική ανάθεση του έργου Φράγματος Κόρης Γεφύρι

ΠΟΛΙΤΗΣ: οριστική ανάθεση του έργου Φράγματος Κόρης Γεφύρι

16


Την εκτίμηση ότι είναι “θέμα ημερών η οριστική ανάθεση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης της κατασκευής του φράγματος στη θέση “Κόρης Γεφύρι” στην κατασκευαστική εταιρεία “Όμηρος”, συμφερόντων Στ. Βίου”, καταγράφει με πρωτοσέλιδη αναφορά η εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ (φύλλο Τρίτης 3/5/05).
“Η προσφυγή δυο άλλων εταιρειών που είχαν καταφύγει στο ΣτΕ κατά του αποτελέσματος, όπως προέκυψε από τον μαθηματικό τύπο, συζητήθηκε και, κατά πληροφορίες, απορρίφθηκε. Απομένει πλέον η καθαρογράφηση της απόφασης του ΣτΕ και η επίσημη υπογραφή των συμφωνητικών ανάθεσης του έργου μεταξύ της αναδόχου και του Υπουργείου”, σημειώνει η εφημερίδα.
Μάλιστα μεταφέρει και εκτιμήσεις της εταιρείας ΟΜΗΡΟΣ όπου εκπρόσωποί της, “εξέφραζαν την αισιοδοξία τους ότι από τη στιγμή που θα εγκατασταθούν στο έργο είναι δυνατή η ολοκλήρωση των βασικών υποδομών του εντός ενός 8μήνου. Χωρίς σ’ αυτό να περιλαμβάνεται πάντως η τοποθέτηση του υπερχειλιστήρα, στοιχείο που δίνει τη δυνατότητα αξιοποίησης του νερού.
Η εξέλιξη φαντάζει απίστευτη για ένα έργο – μύθο στη σύγχρονη ιστορία της Χίου, που παρέχει την ευκαιρία και στην κατασκευάστρια εταιρεία να εξαλείψει μέρος των αρνητικών εντυπώσεων που έχει δημιουργήσει στην κοινή γνώμη της Χίου από την ανάμειξη της με το έργο της μαρίνας στο Καστέλο”, καταλήγει ο ΠΟΛΙΤΗΣ.