Αρχική Νέα Τοπικά Συμμετοχή Περιφερειάρχη σε σύσκεψη Ν.Α. Χίου για τους “λαθρομετανάστες”

Συμμετοχή Περιφερειάρχη σε σύσκεψη Ν.Α. Χίου για τους “λαθρομετανάστες”

14


Τη Χίο επισκέφθηκε την Παρασκευή, 6 Μαίου, ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, κ. Σέργιος Τσίφτης.
Ο κ. Τσίφτης είχε το πρωί διαδοχικές συναντήσεις και συνεργασία με τον Κεντρικό Λιμενάρχη Χίου κ. Μιχάλη Παριάρο και τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη.
Ακολούθως επισκέφτηκε, συνοδευόμενος από τον Νομάρχη Χίου κ. Πολύδωρο Λαμπρινούδη, το “Κέντρο Υποδοχής Λαθρομεταναστών” στο Μερσινίδι ενώ το μεσημέρι μετείχε σε σύσκεψη με θέμα τους “λαθρομετανάστες” που διοργάνωσε η Νομαρχία Χίου.


Στη διάρκεια της τοποθέτησής του ο Γ.Γ. της Περιφέρειας επεσήμανε την ανάγκη   επαρκούς φύλαξης των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων μας αποδίδοντας τα εύσημα στο προσωπικό των λιμενικών αρχών για το έργο τους ενώ παράλληλα τόνισε ότι τόσο η κουλτούρα της χώρας όσο και η πολιτική βούληση των αρμόδιων αρχών επιβάλλει την ανθρώπινη μεταχείριση των “λαθρομεταναστών”.
Επίσης ο κ. Τσίφτης υπογράμμισε ότι αποτελεί υποχρέωσή μας η εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης στα “Κέντρα Υποδοχής Λαθρομεταναστών” καθώς και η παροχή της αναγκαίας υγειονομικής περίθαλψης και επεσήμανε ότι αυτό αποτελεί πάγια πολιτική πρακτική του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης που προκύπτει τόσο από τις συνεχείς και αυξημένες χρηματοδοτήσεις προς τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις όσο και από τη χρηματοδότηση και δημιουργία νέων “Κέντρων Υποδοχής Λαθρομεταναστών” που να πληρούν όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις όπως αυτό που δημιουργείται τώρα στη Σάμο.