Αρχική Πολιτισμός Στήριξη του θεσμού του Δημοτικού Κινηματογράφου από τους πολίτες

Στήριξη του θεσμού του Δημοτικού Κινηματογράφου από τους πολίτες

21


Ο cine-ΚΗΠΟΣ συσπειρώνει, αγκαλιάζει πολίτες πέρα από πολιτικούς χώρους και με αίτημα να συνεχίσει να είναι δημοτικός και να λειτουργεί με τον τρόπο που τον γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.
Το κάλεσμα της Επιτροπής πολιτών ενάντια στο ξεπούλημα του cine-ΚΗΠΟΣ βρήκε ανταπόκριση από αρκετές δεκάδες συμπολιτών μας, που συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής (την ώρα που η τηλεόραση είχε ποδοσφαιρικό ντέρμπι δείχνοντας και αυτό το διαφορετικό που προσφέρει ο Δημοτικός Κινηματογράφος και που δυστυχώς κανένας μέσα στο Δ.Σ. της ΔΑΕΧ δεν κάθισε να το εξετάσει και να το κατανοήσει).
Παρόλο που από πολλούς τέθηκε το ζήτημα της σύνδεσης και με άλλα θέματα της συγκεκριμένης Δημοτικής Αρχής του Μάρκου Μεννή στον τομέα του πολιτισμού, που δείχνει και τον τρόπο αντιμετώπισής τους (εμμονή στον περιφερειακό δρόμο του Κάστρου, τέλος πολιτισμού κ.α.), έγινε αποδεκτό ότι κύρια σε αυτή τη φάση θα πρέπει να τονιστεί ειδικά το θέμα του κινηματογράφου. Της πιο πετυχημένης ίσως “επιχείρησης” της ΔΑΕΧ που δεν έχει να παρουσιάσει τέτοια οικονομικά μεγέθη που να επιτρέπουν στο Δήμο να συζητά το κλείσιμό του.
Έτσι αποφασίστηκε η Συντονιστική Επιτροπή να εξετάσει τους τρόπους και τις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα το ερχόμενο Σάββατο, 14 Μαίου, στο Δημοτικό Κήπο, σαν ένα είδος αντιφεστιβάλ.
Η ημερομηνία συμπίπτει και με τον ένα χρόνο από την απόπειρα της Δημοτικής Αρχής να μπαζώσει χωρίς άδειες την περιοχή του Κάστρου για τη δημιουργία του περίφημου δρόμου.
Σημαντικό είναι ότι στην Επιτροπή συμμετέχουν νέα πρόσωπα, δείγμα του πόσο πολύ έχει ευαισθητοποιήσει τους πολίτες ο δημοτικός κινηματογράφος.
Συγκεκριμένα συμμετέχουν οι: Περικλής Στυλιανόπουλος, Γιάννης Μιχαλιάδης, Ρούλα Κωσταρή, Στέλλα Φαϊτάκη, Βάσω Δηράκη και Φιλία Χαλάτση.
Παράλληλα οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης στη ΔΑΕΧ θα προχωρήσουν σε ασφαλιστικά μέτρα με προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια, αφού υπάρχουν και νομικά ζητήματα στον πλειοδοτικό διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση του cine- ΚΗΠΟΣ. Δεν υπάρχει παραχώρηση από το Δήμο στη ΔΑΕΧ του Δημοτικού Κήπου για να μπορεί να προβαίνει σε τέτοιους διαγωνισμούς και δεν έχει λήξει η προγραμματική σύμβαση με το ΥΠΠΟ.
Παράλληλα στο ερχόμενο δημοτικό συμβούλιο, ίσως και αυτή την εβδομάδα, θα ζητηθεί τουλάχιστον από τους δ.σ. Κώστα Παϊδα, Αντρέα Μιχαηλίδη και Νίκο Μαρτάκη να συζητηθεί προ ημερησίας.