Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Στις 21 Μαΐου αρχίζουν οι απολυτήριες εξετάσεις για τους μαθητές των ημερησίων...

Στις 21 Μαΐου αρχίζουν οι απολυτήριες εξετάσεις για τους μαθητές των ημερησίων ενιαίων λυκείων

5

Την Δευτέρα 16 Μαΐου λήγουν τα μαθήματα σε όλα τα λύκεια, καθώς το Σάββατο 21 Μαΐου ξεκινούν οι απολυτήριες εξετάσεις για τους μαθητές των ημερησίων ενιαίων λυκείων, ενώ για τα εσπερινά θα ξεκινήσουν τη μεθεπόμενη Δευτέρα 23 Μαΐου. 

    Οπως ανακοίνωσε χθες ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Ανδρέας Καραμάνος, για τους μαθητές της τελευταίας τάξης θα προηγηθούν οι εξετάσεις των μαθημάτων που εξετάζονται σε εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με το πρόγραμμα και θα ακολουθήσουν οι εξετάσεις των μαθημάτων που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας. Αντίθετα οι εξετάσεις των μαθητών της Α΄και Β΄τάξης θα αρχίσουν από 20 Μαΐου μέχρι 17 Ιουνίου και θα διενεργηθούν βάσει του προγράμματος που έχει καταρτίσει το κάθε λύκειο. Αυτές είναι οι εξετάσεις που γίνονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας.

    Από τις 14 μέχρι 18 Ιουνίου θα διενεργηθούν ειδικές εισαγωγικές εξετάσεις των αποφοίτων β΄ κύκλου Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων για εισαγωγή στα ΤΕΙ και θα ακολουθήσουν από 21 μέχρι και 28 Ιουνίου οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων.   

    Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Καραμάνος επανέλαβε ότι οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις του ενιαίου λυκείου, οι απολυτήριες για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα διενεργηθούν για την Τρίτη τάξη των ημερήσιων ενιαίων λυκείων από 13 μέχρι τις 17 Ιουνίου, δηλαδή μετά τη λήξη των πανελλαδικών και για την Τετάρτη τάξη των εσπερινών ενιαίων λυκείων από 14-17 Ιουνίου με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε Λύκειο χωριστά.

    Τα εξεταστικά κέντρα είναι 1.219 και 31 για τους «φυσικά αδύνατους μαθητές». Επίσης τα βαθμολογικά κέντρα είναι 28 . Ο κ. Καραμάνος τόνισε ότι στα βαθμολογικά κέντρα δεν θα βαθμολογηθούν γραπτά από τις περιφέρειες που βαθμολογήθηκαν πέρυσι, καθώς αλλάζουν κάθε χρόνο. Επίσης υπάρχει και ανανέωση στους βαθμολογητές κατά 25% με ευθύνη του προέδρου κάθε βαθμολογικού κέντρου σε σχέση με τους περσινούς.

    Στο τέλος Ιουνίου, υπολογίζεται να είναι έτοιμες οι βαθμολογίες για αποστολή προς έλεγχο στα σχολεία, ενώ υπολογίζεται ότι τα μηχανογραφικά θα πρέπει να συμπληρωθούν γύρω στο 2ο δεκαήμερο του Ιουλίου και τα αποτελέσματα να είναι έτοιμα με βάση τα περσινά δεδομένα, γύρω στο τελευταίο 10ήμερο του Αυγούστου.