Αρχική Νέα Τοπικά Υποκινούμενα εμπόδια κατασκευής δεξαμενής στις Αμάδες βλέπει η Δημοτική Αρχή Καρδαμύλων

Υποκινούμενα εμπόδια κατασκευής δεξαμενής στις Αμάδες βλέπει η Δημοτική Αρχή Καρδαμύλων

8

Τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν κατατεθεί από ιδιώτη εναντίον του Δήμου Καρδαμύλων για το θέμα της κατασκευής δεξαμενής στις Αμάδες εξετάζονται την Τρίτη στο Δικαστήριο.
Πρόκειται για έργο ενταγμένο στο ΕΠΤΑ που κινδυνεύει να χαθεί αφού, κατά τη Δημοτική Αρχή, γίνεται μεθοδική προσπάθεια από γνωστούς “παράγοντες” των Αμαδών εδώ και μήνες να ακυρώσουν την κατασκευή της δεξαμενής που θα λύσει τα υδρευτικά προβλήματα του χωριού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Με το θέμα ασχολείται σήμερα πρωτοσέλιδα η εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ που περιγράφει τα εμπόδια που έχουν τεθεί από μια μερίδα ανθρώπων, σύμφωνα με ρεπορτάζ που στηρίζεται σε στοιχεία από τη Δημοτική Αρχή που αφήνει να εννοηθεί ότι είναι υποκινούμενα τα εμπόδια.
    Αρχικά έθεσαν ζήτημα κατολισθήσεων στο χώρο που είχε πρωτοεπιλεγεί, η Δημοτική Αρχή ακολούθησε τις υποδείξεις τους και προχώρησε σε νέα χωροθέτηση του έργου όπου εξασφαλίστηκε η σύμφωνη γνώμη του Δασαρχείου και της ΤΥΔΚ.
Στη συνέχεια τέθηκε ζήτημα γειτνίασης με το κοιμητήριο. Και σε αυτό όμως το ζήτημα ο Δήμος Καρδαμύλων εξασφάλισε τη σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης Υγιεινής της Ν.Α Χίου η οποία στο έγγραφό της τονίζει ότι δεν υπάρχει από το Νόμο απαγόρευση για την κατασκευή Κλειστών Δεξαμενών.
Επανήλθε και για τη νέα θέση το ζήτημα των κατολισθήσεων. Ο Δήμος προχωρεί στη σύνταξη γεωλογικής έκθεσης, την οποία και πάλι ενέκρινε η ΤΥΔΚ.
Το τελευταίο εμπόδιο αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οικοπέδου, χώρος που για 30 περίπου χρόνια (υποστηρίζει η Δημοτική Αρχή Καρδαμύλων) χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης οχημάτων για την εξυπηρέτηση του κοιμητηρίου και που ποτέ κανένας δεν τον διεκδίκησε.
Την απάντηση θα τη δώσει την Τρίτη 17 Μαίου το Δικαστήριο, εφόσον δεν αναβληθεί για τρίτη φορά το θέμα. Το ζήτημα βέβαια είναι ότι αν δεν γίνει στο συγκεκριμένο σημείο το έργο δεν πρόκειται να εκταμιευθούν τα κονδύλια, αφού το ΕΠΤΑ έχει κλείσει και χρηματοδοτούνται μόνο τα έργα που είτε βρίσκονταν σε εξέλιξη είτε είχαν δημοπρατηθεί μέχρι τέλος Μαρτίου και εφόσον ολοκληρωθούν ως το τέλος του 2005.