Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Διαμαρτυρία Τσουρή για παραβίαση Κανονισμού Βουλής, λόγω ΟΑΕΔ…

Διαμαρτυρία Τσουρή για παραβίαση Κανονισμού Βουλής, λόγω ΟΑΕΔ…

12



Την παρέμβαση της Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων για την παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής, θα ζητήσει τις προσεχείς ημέρες η βουλευτής Χίου του ΠΑΣΟΚ Ελπίδα Τσουρή, ύστερα από την άρνηση του αρμόδιου Υπουργού να δώσει το πόρισμα για την ΕΔΕ που είχε διαταχθεί στο παράρτημα του ΟΑΕΔ στη Χίο.
Η Ελπίδα Τσουρή, υπέβαλε Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Πάνο Παναγιωτόπουλο, ζητώντας το πόρισμα της ΕΔΕ, προκειμένου να αποσαφηνιστεί εάν, τελικά, ισχύουν ή όχι οι κατηγορίες και να διαλυθούν οι “σκιές” που δημιουργήθηκαν ως προς την ακεραιότητα συγκεκριμένων υπαλλήλων, και κατ’ επέκταση ως προς τον ΟΑΕΔ της Χίου στο σύνολό του.
“Το Υπουργείο, παραβιάζοντας τον Κανονισμό της Βουλής, αρνήθηκε να κοινοποιήσει στη βουλευτή το πόρισμα της ΕΔΕ, θεωρώντας ότι είναι απόλυτα θεμιτή, δημοκρατική και νομότυπη η απόκρυψη του, στο πλαίσιο, μάλιστα, του κοινοβουλευτικού ελέγχου, αλλά θεμιτή και νόμιμη η επίκλησή του από το Διοικητή του ΟΑΕΔ, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης του!!”, σημειώνεται στο σχετικό δελτίο από το Γραφείο Τύπου της κας Τσουρή.
“Το γεγονός ότι παρακάμπτονται και παραβιάζονται κορυφαίες δημοκρατικές διαδικασίες τόσο απροκάλυπτα, μπορεί να είναι φυσιολογικό για τη σημερινή κυβέρνηση, αλλά δεν θα παραμείνει αναπάντητο”, τονίζεται και σημειώνεται ότι θα ζητηθεί η παρέμβαση της Προέδρου της Βουλής.
Ο υπουργός κ. Παναγιωτόπουλος επικαλείται “τη διάταξη του δευτέρου εδαφίου, της παραγράφου 3, του άρθρου 5 του κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (ν. 2690/1999), όπως συμπληρώθηκε με τη διάταξη της παραγράφου 2 του άρθρου 8 του ν. 2880/2001, “Η αρμόδια διοικητική αρχή μπορεί να αρνηθεί την ικανοποίηση του δικαιώματος της πρόσβασης σε διοικητικά έγγραφα, αν το έγγραφο αναφέρεται στις συζητήσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, ή αν η ικανοποίηση του δικαιώματος αυτού είναι δυνατόν να δυσχεράνει ουσιωδώς την έρευνα δικαστικών, διοικητικών αστυνομικών ή στρατιωτικών αρχών σχετικώς με την τέλεση εγκλήματος ή διοικητικής παράβασης”. Έτσι ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας καλύπτει το Διοικητή του ΟΑΕΔ ότι μπορεί να αρνηθεί νόμιμα να το παραδώσει γιατί αυτό “ενδέχεται να δυσχεράνει ουσιωδώς την έρευνα της αρμόδιας “διοικητικής αρχής”, σχετικά με την τέλεση εγκλήματος ή διοικητικής παράβασης.
Η Ελπίδα Τσουρή στη σχετική ερώτηση μεταξύ άλλων αναφέρει:
“…Στην τοπική κοινωνία κυριαρχεί, πλέον, η πεποίθηση ότι η τοπική υπηρεσία του ΟΑΕΔ λειτουργεί με βάση κομματικούς διαχωρισμούς, ενώ η Διοίκηση του Οργανισμού υποστηρίζει την πολιτική της λασπολογίας στο πρόσωπο μη αρεστών στην ίδια υπαλλήλων.
Ερωτάται ο κύριος Υπουργός
1. Συμφωνεί με τις μέχρι σήμερα ενέργειες του Διοικητή του ΟΑΕΔ, όσον αφορά στο υποκατάστημα της Χίου;
2. Τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για να αποκατασταθεί η  εντύπωση ότι το δυσμενές αυτό κλίμα δημιουργήθηκε με αφορμή στενά μικροκομματικά κίνητρα;
3. Πότε θα δημοσιοποιηθεί το πόρισμα της ΕΔΕ για τον διευθυντή του παραρτήματος ΟΑΕΔ της Χίου;”.
Για να λάβει την προαναφερθείσα απάντηση…

Διαφήμιση