Αρχική Πολιτισμός Το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ στηρίζει το Δημοτικό cine ΚΗΠΟΣ!

Το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ στηρίζει το Δημοτικό cine ΚΗΠΟΣ!

6Μετά το Εργατικό κέντρο και η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, “εκφράζει την αντίθεσή της και καταδικάζει την απόφαση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Χίου να ενοικιαστεί σε ιδιώτες το Δημοτικό θερινό σινεμά της πόλης.
“Με την ενέργειά της αυτή, η δημοτική αρχή, ανοίγει την πόρτα των ιδιωτικοποιήσεων σε τομείς δράσης και της δημοτικής περιουσίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, που ανήκουν στο λαό.
Παράλληλα μετατρέπει τον πολιτισμό σε εμπόρευμα που παρέχεται στους δημότες, με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, στη λογική του κέρδους, υποβαθμίζοντας και την ποιότητα του.
“Η Ε.Γ. του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ, καλεί τους μαζικούς συνδικαλιστικούς φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα καθώς και τους πολιτιστικούς του νησιού, να συντονίσουν τη δράση τους και να αντιταχθούν στο ξεπούλημα του δημοτικού θερινού σινεμά και στην εμπορευματοποιημένη κινηματογραφική υποκουλτούρα που προωθούν δημοτική αρχή και ιδιώτες.
“Ευθύνες έχει και η κυβερνητική πολιτική που οδηγεί τους ΟΤΑ σε οικονομική ασφυξία και σε εναγκαλισμό με ιδιώτες, παραχωρώντας αρμοδιότητες και τομείς δραστηριοτήτων της.
“Το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ δηλώνει ότι συμπαρίσταται στα δίκαια αιτήματα των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού για επαρκή χρηματοδότηση από την όποια Κυβέρνηση”,καταλήγει η ανακοίνωση.


Εν τω μεταξύ e-mail συμπαράστασης φθάνουν στο site της πρωτοβουλίας
(www.geocities.com/chioscinema).Συγκεκριμένα την συμπαράστασή τους εκδήλωσαν οι σκηνοθέτες Λουκία Ρικάκη, Πέννυ Παναγιωτοπούλου και Ελένη Αλεξανδράκη,
ο καλλιτεχνικός διευθυντής του διεθνούς πανοράματος ανεξάρτητων δημιουργών
Παναγιώτης Χιονίδης καθώς και του δημοτικού κιν/φου Χανίων Λεωνίδας
Καρακόγλου, η κιν/φική λέσχη Βόλου Θ. Πολίτης και αρκετοί άλλοι.