Αρχική Νέα Τοπικά Απεργία σήμερα στο Δημόσιο Τομέα

Απεργία σήμερα στο Δημόσιο Τομέα

10


Συνέχεια των απεργιακών κινητοποιήσεων από την ΑΔΕΔΥ και σήμερα, μία εβδομάδα μετά την απεργία για την εργατική πρωτομαγιά.
Προβλήματα αναμένονται να εκδηλωθούν σε υπουργεία, δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία μέσης εκπαίδευσης, τελωνεία, λιμάνια, τοπική αυτοδιοίκηση κλπ. λόγω της 24ώρης απεργίας. Στη Χίο η συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 το πρωί, στον Οίκο Χίου Διδασκάλου.
“Δυστυχώς συνεχίζεται η υποβάθμιση των δημοσίων υπαλλήλων. Η ακρίβεια και η λιτότητα δυστυχώς ακόμα συνεχίζονται. Τα κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματά μας πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Βλέπουμε συνεχώς ιδιωτικοποιήσεις και κομματικοποιήσεις στο δημόσιο τομέα από τις προσλήψεις μέχρι την ανάδειξη προϊσταμένων, ενώ υπάρχει μια άδικη φορολογία απέναντί μας”, σημείωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Λίτσα Λύκου.
Το μέλος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Αλέκος Γαϊτάνος σημείωσε ότι εντείνεται η ολομέτωπη επίθεση της Κυβέρνησης προς τους εργαζόμενους και συνολικά προς την κοινωνία. “Κάποια πράγματα θα πρέπει να τα λέμε καθαρά, σημείωσε ο κ. Γαϊτάνος, στην ερώτηση αν αυτή η πίεση είναι τωρινή σημείωσε ότι είναι συνέχεια προηγούμενων νεοφιλελεύθερων πολιτικών , αφού οι ιδιωτικοποιήσεις γίνονταν σε διάφορους κλάδους του δημόσιου τομέα. Αυτό που ίσως να αλλάζει σήμερα είναι κάποια ποιοτικά χαρακτηριστικά”, πρόσθεσε.
“Νεοφιλελεύθερη πολιτική υπήρχε και πριν, αλλά σήμερα είναι σε χειρότερη μορφή”, σημείωσε η κα Λύκου.