Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Κινητοποίηση γονέων στο 1ο ΤΕΕ

Κινητοποίηση γονέων στο 1ο ΤΕΕ

44


{fnc titlos}Σε κινητοποίηση το πρωί της Τετάρτης καλεί ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 1ου ΤΕΕ Χίου, τους  μαθητές και  τους γονείς ώστε να προωθηθεί λύση στο πρόβλημα της ακαταλληλότητας του  σχολικού κτιρίου.
’Οπως ανέφερε η πρόεδρος του συλλόγου Στέλλα Φρυδά, απο  πέρυσι είχε γίνει γνωστό ότι υπάρχουν προβλήματα  στη θεμελίωση του σχολείου το οποίο εντάχθηκε στο Γ’ΚΠΣ. 
Παρόλο που οι  απαραίτητες εργασίες θα άρχιζαν απο το Μάιο του 2001, δεν προχώρησε κάποια εργασία.
Ο  Οργανισμός  Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) αδυνατεί να προμηθεύσει με  λυόμενα που ζητήθηκαν μέσω του Δήμου της Χίου και παρέπεμψαν σε διαγωνισμό ώστε να έρθουν την επόμενη χρονιά.
 Το ανησυχητικό για τους ενδιαφερόμενους είναι οτι τα μαθήματα συνεχίζουν να γίνονται μέσα στις ακατάλληλες αιθουσες και σαν διέξοδο οι γονείς βλέπουν τις κινητοποίησεις, ώστε οι μαθητές να παρακολουθούν τα μαθήματα σε άλλους χώρους μέ χρι να ετοιμαστεί το κτίριο.
Το γεγονός ότι πρόκειται για το πολυπληθέστερο σχολείο, με 400  περίπου μαθητές, καθιστά δύσκολη τη μεταστέγαση. Σαν πρώτες λύσεις, που απέβησαν  άκαρπες, ήταν η χρήση χώρου στον Οίκο Αγάπης, ή ακόμη και η στέγαση κάποιων δραστηριοτήτων στο Εσπερινό Λύκειο σε συνδυασμό με τα λυόμενα.
Η αρχή θα γίνει με την αποχή από τα μαθήματα για δύο τουλάχιστον ώρες, με την ταυτόχρονη παρουσία και συμπαράσταση  των γονέων.
Στην κινητοποίηση κλήθηκαν κι οι υποψήφιοι δήμαρχοι και νομάρχες κι αυτό που επιδιώκεται απο τους γονείς είναι η δέσμευση των αιρετών να πιέσουν είτε στον ΟΣΚ είτε στο ΥΠΕΧΩΔΕ- από όπου ήδη ζητήθηκαν λυόμενα των σεισμοπλήκτων χωρίς να υπάρχει απάντηση μέχρι τώρα- ώστε οι μαθητές να παρακολουθούν τα μαθήματα με ασφάλεια.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟδοιπορικό Καρδαμύλων
Επόμενο άρθροΕπι -πρόσθετος- ναύλος