Αρχική Πολιτισμός Βιβλία Οδοιπορικό Καρδαμύλων

Οδοιπορικό Καρδαμύλων

113


{fnc titlos} Ένα ξεχωριστό «οδοιπορικό στο χώρο και στο χρόνο» στα Καρδάμυλα και τα χωριά του Δήμου μας επιφυλάσσει η ομώνυμη έκδοση του Δήμου που έχουν επιμεληθεί δύο επαγγελματίες του είδους και συγκεκριμένα οι Θεόφιλος Μπασγιουράκης (κείμενα) και Άννα Καλαϊτζή (φωτογραφίες) υπεύθυνοι του αξιόλογου περιοδικού «Ελληνικό Πανόραμα».
Λάτρεις της Χίου και οι δύο, στο τελευταίο αφιέρωμα του περιοδικού για τα Καρδάμυλα γεννήθηκε η ιδέα για την έκδοση του συγκεκριμένου οδηγού που εκδόθηκε με χρηματοδότηση του Δήμου Καρδαμύλων από τις εκδόσεις ΑΡΚΤΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΠΕ.
Όπως σημειώνεται στον πρόλογο για τα Καρδάμυλα «η ιδιαιτερότητα αυτής της βορειοανατολικής άκρης του νησιού δεν έγκειται μόνον στη φυσική της ομορφιά. Οφείλεται κυρίως στη θαυμαστή αρμονία, με την οποία συνυπάρχουν και συνδυάζονται, στοιχεία τόσο αντίθετα μεταξύ τους: η δροσερή αύρα της θάλασσας και ο τραχύς αέρας των βουνών, τα ειδυλλιακά φαράγγια και οι απόκρημνες χαράδρες, τα σκληρά οροπέδια με τις πέτρες και τα αγκάθια και οι νωχελικές πεδιάδες με τα δέντρα, τα εσπεριδοειδή και τα περιβόλια, οι βραχώδεις, απρόσιτες ακτές και οι εξωτικές παραλίες με αμμουδιές και βοτσαλάκια
«Εκτός από τον ωραίο αυτό τόπο, ο επισκέπτης θα έχει τη χαρά να γνωρίσει και τους Καρδαμυλίτες, τους κατοίκους του…
«Μελετούν την ιστορία του τόπου τους, γράφουν μελέτες και βιβλία, πολύτιμα κληροδοτήματα για τις επερχόμενες γενιές. Όσο μακριά και αν ξενιτεύτηκαν, όσα χρόνια κι αν λείπουν στις θάλασσες, πάντα επιστρέφουν στην πατρογονική τους γη, έτοιμοι να χτίσουν ένα καμπαναριό, μια κρήνη, ένα ξωκλήσι, πρόθυμοι να ευεργετήσουν όπου μπορούν τον τόπο τους. Μα πάνω απ΄ όλα προσέχουν τους επισκέπτες τους. Γιατί στα Καρδάμυλα ο επισκέπτης δεν είναι απλά ένας τουρίστας, ένας τυχαίος περαστικός. Είναι ένας φίλος, που θα του ανταποδώσουν με φιλοξενία και αγάπη τον κόπο του να φτάσει μέχρι εδώ.
Να σημειωθεί ότι το βιβλίο διακινείται μέσω του Δήμου Καρδαμύλων.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΈνα σκίτσο…χίλια έργα
Επόμενο άρθροΚινητοποίηση γονέων στο 1ο ΤΕΕ