Αρχική Νέα Οικονομία Αποσύνδεση της Γεωργικής Παραγωγής από τις επιδοτήσεις

Αποσύνδεση της Γεωργικής Παραγωγής από τις επιδοτήσεις

14

Η ολική αποσύνδεση των επιδοτήσεων από την παραγωγή στα περισσότερα αγροτικά προϊόντα αποτελεί την επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης ενόψει της εφαρμογής της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), ώστε να εξασφαλιστεί το σύνολο των κοινοτικών πόρων για τα επόμενα χρόνια.

Παράλληλα, θα αξιοποιηθεί και το παρακράτημα, το οποίο αφορά κίνητρα για ποιοτική και ανταγωνιστική γεωργία, όπως διευκρίνισε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Μπασιάκος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή.

Οι αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης θα κατατεθούν στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης μέχρι το τέλος του Ιουλίου, σύμφωνα με τους κανονισμούς που έχουν εγκριθεί τον Ιούνιο του 2003, αφού πρώτα συζητηθούν εκτενέστερα στην αυριανή συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του κ.Μπασιάκου μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό ήταν το εξής: “Ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό για τις εθνικές επιλογές, σε σχέση με την εφαρμογή της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, που θα αρχίσει από το 2006 και ειδικότερα για τα ποσοστά αποσύνδεσης και σύνδεσης. Η επιλογή μας είναι, στο πλαίσιο της απαίτησης της κοινωνίας, για ολική αποσύνδεση στα περισσότερα προϊόντα, ώστε να εξασφαλίσουμε το σύνολο των κοινοτικών πόρων για τα επόμενα χρόνια, αξιοποιώντας και το παρακράτημα, το οποίο αφορά κίνητρα για ποιοτική και ανταγωνιστική γεωργία. Αύριο, στην Κυβερνητική Επιτροπή, θα γίνει εκτενέστερη συζήτηση για να καταλήξουμε σε αποφάσεις που, εν συνεχεία, θα κατατεθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι τέλος Ιουλίου, σύμφωνα με τους κανονισμούς που έχουν εγκριθεί τον Ιούνιο του 2003”.
 

Πηγή: ΜΠΕ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟροι από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Τουρκία για Αιγαίο, Κύπρο
Επόμενο άρθροΣυναυλία αφιερωμένη στον Τσιτσάνη με τον Παντελή Θαλασσινό