Αρχική Νέα Τοπικά Υλοποίηση του “Αρχιπέλαγος τώρα” υποσχέθηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος

Υλοποίηση του “Αρχιπέλαγος τώρα” υποσχέθηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος

7

Τη δέσμευση αποδοχής αιτήματος του Συνδέσμου ΤΕΔΚ Βορείου Αιγαίου για την εκπόνηση ειδικού προγράμματος για το Αιγαίο, έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος στους Προέδρους των ΤΕΔΚ και τους Δημάρχους του Βορείου Αιγαίου.
Πρόκειται για την απόφαση του Συνδέσμου στην Ικαρία να διεκδικήσει ένα Γενικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για το Βόρειο Αιγαίο, που κατά την πρόταση του προέδρου του Συνδέσμου- Δημάρχου Πέτρας Στέλιου Παυλή θα φέρει τον τίτλο “Αρχιπέλαγος τώρα”.

Πρόσθετες χρηματοδοτήσεις
Ο κ. Παυλόπουλος άφησε ικανοποιημένους τους Δημάρχους δηλώνοντας επίσης ότι θα υπάρξουν πρόσθετες χρηματοδοτήσεις από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ στους ΟΤΑ του Βορείου Αιγαίου, που διαμαρτυρήθηκαν έντονα και κατά την περίοδο που οριστικοποιήθηκαν τα ποσοστά συμμετοχής όπου το Βόρειο Αιγαίου θα χρηματοδοτηθεί με βάση το χειρότερο σενάριο που είχε συντάξει η ΚΕΔΚΕ (ποσοστό 3.9% του συνολικού προϋπολογισμού του προγράμματος).
Όπως μας δήλωσε ο Δήμαρχος Χίου Μάρκος Μεννής ο κ. υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα λάβει το Βόρειο Αιγαίο πρόσθετες χρηματοδοτήσεις από τις οριζόντιες δράσεις (κατευθείαν δηλαδή από το υπουργείο Εσωτερικών) από το υπόλοιπο 55% του προγράμματος.

Λιμενικά Ταμεία
Πάντως σε αντίθεση με τα όσα δήλωσε στη συνέντευξη τύπου ο κ. Παυλόπουλος σχετικά με το θέμα περάσματος των Λιμενικών Ταμείων στους Δήμους, λέγοντας ότι δεν είναι αρμοδιότητα του υπουργείου του, στους Δημάρχους δήλωσε ότι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα γίνει κατάθεση του νομοσχεδίου για τη λειτουργία των δημοτικών Λιμενικών Ταμείων.
Να σημειώσουμε ότι η σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών έγινε το περασμένο Σάββατο στη Μυτιλήνη στο περιθώριο της 9ης συνάντησης των Περιφερειαρχών της χώρας, όπου ξεχωριστό παρών έδωσε η χιώτικη αντιπροσωπεία.
Με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΤΕΔΚ Χίου Μάρκο Μεννή και τη συμμετοχή των Βαγγέλη Ατσάλη Δημάρχου Μαστιχοχωρίων, Μανώλη Κράκαρη Δημάρχου Καμποχώρων, Γιάννη Παντελάρα Δημάρχου Αγίου Μηνά και Βαγγέλη Αγγελάκου Δημάρχου Οινουσσών συναντήθηκαν με τον κ. Παυλόπουλο.

Χρηματοδότηση ΚΕΚ- ΟΜΗΡΟΣ
Ο κ. Μεννής εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για την αποδοχή του αιτήματος από τον υπουργό να χρηματοδοτήσει μέσω έκτακτης επιχορήγησης με 140.000 ΕΥΡΩ το ΚΕΚ- ΟΜΗΡΟΣ, έτσι ώστε να μπορέσουν οι Δήμοι να αυξήσουν το μετοχικό τους κεφάλαιο.
 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΓενική συνέλευση ΝΕΛ: Εγκρίθηκε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου
Επόμενο άρθροΕνημέρωση από την ΟΤΟΕ την Τετάρτη