Αρχική Νέα Τοπικά Καρδάμυλα: Πρόταση για κυνηγετική ρεζέρβα μέσω ΠΕΠ

Καρδάμυλα: Πρόταση για κυνηγετική ρεζέρβα μέσω ΠΕΠ

23


Δύο ενδιαφέροντα μέτρα του ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου πρόκειται να ανοίξουν σύντομα και ο Δήμος Καρδαμύλών φιλοδοξεί να δώσει δυναμικό παρών μέσα από την υποβολή φακέλων υποψηφιότητας.
Στο μέτρο 4.2. του ΠΕΠ που αφορά την Προστασία και αξιοποίηση δασών, ο Δήμαρχος Νίκος Μαρινάκης πρότεινε προς ένταξη το καθαρισμό του δάσους της Κουτρουμπούς, την παρέμβαση στο δάσος Γιαννάκι για να προστατευτούν οι υπάρχοντες πυρήνες όπως και στο δάσος Κρομυδά. Η 4η πρόταση αφορά τη δημιουργία ελεγχόμενης περιοχής κυνηγιού και εκτροφείου στην περιοχή Λακιά που είναι άνω των 500 στρεμμάτων και μπορεί να αξιοποιηθεί.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βαγγέλης Μελιτζάνης, αν και ψήφισε θετικά χαρακτήρισε πρόχειρες τις προτάσεις, ενώ αποδεκτή έγινε η πρόταση του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Πιτυούς Παντελή Μαυριάνου να ενταχθεί και το δασάκι στην περιοχή “Σκλάβος”.
Εξάλλου ενώ πέρασε ομόφωνα η απόφαση για υποβολή φακέλου στο μέτρο για την ανάπτυξη και Βελτίωση Αγροτικών Υποδομών και Εκσυγχρονισμό Δομών, η μειοψηφία δεν συμφώνησε να ανατεθεί η Σύνταξη του σχετικού φακέλου στην ΑΔΕΚ.
Η μεγαλύτερη διαφωνία υπήρξε στο θέμα της αξιοποίησης γεώτρησης στην περιοχή Ανήλιο, όπου ο κ. Μελιτζάνης τόνισε πως υπάρχει γεώτρηση, οπότε πρέπει να φαίνεται αν προτείνουν καινούργια ή εκμετάλλευση της παλιάς. Η Δημοτική Αρχή πρότεινε επίσης δύο νέες γεωτρήσεις στις περιοχές Αμυθούντα και Νικαριά στο Πελινναίο έτσι ώστε να έχουν νερό κατά τους θερινούς μήνες οι ποιμένες, καθώς και ένταξη των ποιμνιοστασίων.


Αναπτυξιακή… ένταση
Η συνεδρίαση που να σημειώσουμε έγινε νωρίς το πρωί της Κυριακής άφησε πάντως στυφή γεύση, αφού λόγω της έντασης μεταξύ του κ. Μελιτζάνη με το Δήμαρχο και τους δύο αντιδημάρχους, αποχώρησε προς ένδειξη διαμαρτυρίας (και έτσι δεν συμμετείχε στο τελευταίο θέμα) ο δημοτικός σύμβουλος Σταμάτης Πιτσικούλης. Εν συνεχεία αποχώρησε και η πλευρά του κ. Μελιτζάνη περισσότερο για την “τιμή των όπλων”, αφού ο ίδιος ευθύνεται για τις εντάσεις.
Και το λέμε αυτό διότι η ένταση προέκυψε όταν το λόγο πήρε ο κ. Δήμαρχος για το θέμα της Αναπτυξιακής Εταιρείας και άρχισε να τον διακόπτει ο κ. Μελιτζάνης.
Επί της ουσίας του θέματος η Δημοτική Αρχή έφερε ως θέμα την τροποποίηση της συστατικής πράξης της ΑΔΕΚ, που έπρεπε να υπερψηφιστεί από 7 τουλάχιστον συμβούλους. Η ένταση όμως επικράτησε για το θέμα της επιστροφής 35.000 ΕΥΡΩ από τα προγράμματα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ που είχαν αναληφθεί επί Δημαρχίας Μελιτζάνη. Ο τελευταίος ισχυρίστηκε ότι η Δημοτική Αρχή Μαρινάκη στη σχετική Έκθεση Αποτελεσμάτων Ελέγχου από την ελεγκτική ομάδα που έγινε στην ΑΔΕΚ και καταλογιζόταν η επιστροφή, δεν υπέβαλε ένσταση.
Λαμβάνοντας το λόγο ο αντιδήμαρχος Αριστείδης Κελεπετρτζής σημείωσε ότι στην ουσία ο κ. Μελιτζάνης απολογήθηκε για τα δικά του “ημέρες και έργα” στην ΑΔΕΚ, ενώ ο κ. Δήμαρχος τόνισε ότι δεν παρέλαβαν καν λογιστικά βιβλία αναλαμβάνοντας τη διοίκηση της ΑΔΕΚ.
Το ζητούμενο είναι ότι σήμερα η Αναπτυξιακή του Δήμου έρχεται να επιστρέψει κονδύλια προγραμμάτων, στερούμενη του μετοχικού της κεφαλαίου και ενώ για να ορθοποδήσει χρειάζεται τη στήριξη όλων των πλευρών, δεν διαφαίνεται τέτοια προοπτική…


του Θοδωρή Πυλιώτη, από τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΓενική συνέλευση ΝΕΛ: Εγκρίθηκε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου
Επόμενο άρθροΕνημέρωση από την ΟΤΟΕ την Τετάρτη