Αρχική Νέα Τοπικά ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ: Χάσαμε τρία πολύτιμα χρόνια για το νερό

ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ: Χάσαμε τρία πολύτιμα χρόνια για το νερό

13

Τρία χρόνια μετά τη υπόσχεση του νομάρχη και του δημάρχου για ταχύτατη επίλυση του υδρευτικού και αρδευτικού προβλήματος του τόπου (υποσχέσεις για επίλυση εντός εξαμήνου ή δωδεκαμήνου) η Χίος ουσιαστικά “κηρύσσεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης”, μετά τα τελευταία ευρήματα υδραργύρου στο νερό της πόλης”, τονίζει με ανακοίνωσή του ο συνδυασμός “ΧΙΟΣ, ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ” με αφορμή την επανεμφάνιση υδραργύρου.
Και συνεχίζει η ανακοίνωση:

“Αφού το δίδυμο νομάρχη – δημάρχου επί τρία και πλέον χρόνια επιδίδονταν σε ακατάσχετη υποσχεσεολογία, σε μηνύσεις προς όποιον τολμούσε να “δυσφημίσει” το νερό της Χίου και σε τεράστιες χρηματοδοτικές σπατάλες σε αναποτελεσματικές παρεμβάσεις αποσπασματικού χαρακτήρα, σήμερα διαπιστώνουν ότι βρίσκονται και πάλι μπροστά στο πρόβλημα και μάλιστα χωρίς να είναι σε θέση να προχωρήσουν στην εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου και συγκροτημένου σχεδίου, που οδηγεί στην επίλυση του προβλήματος.
Σε μία περίοδο που υπάρχουν οι χρηματοδοτικές ευκαιρίες, χάσανε τρία πολύτιμα χρόνια και τώρα ανακαλύπτουν ότι “φταίνε οι πατάτες του Αυγούστου” και υπόσχονται να προβούν σε περιοριστικά μέτρα για την κατανάλωση του νερού.
Με αυτόν τον τρόπο σήμερα σκέφτονται να επιλύσουν το πρόβλημα.

Αστοχα έργα
“Την ίδια όμως στιγμή το φράγμα του Αγίου Αρτεμίου παραμένει εγκαταλειμμένο, αφού δαπανήθηκαν μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.
Η λιμνοδεξαμενή του Πυτιούς, αφού ανοίχθηκε χωρίς καμία απολύτως διαδικασία χωροθέτησης και με ανυπαρξία μελετών, εξακολουθεί να χάνει το νερό της.
Το φράγμα στον Κακό Ποταμό είναι άδειο,
τα περιβόητα πηγάδια Καστρομηνά και Καραμανή επίσης άδεια και μια σειρά παρεμβάσεων μέσω προγραμματικών συμβάσεων βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα,  επειδή όλες οι μελέτες και τα έργα ανατίθενται απευθείας και χωρίς τις απαραίτητες προϋποθέσεις για ένα επιτυχές αποτέλεσμα.
Είναι λοιπόν προφανές ότι οι τοπικές μας αρχές είναι ανίκανες να δώσουν λύση στο πρόβλημα.
Αντίθετα καθημερινά γίνονται οι ίδιες μέρος του προβλήματος.
ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ”

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠαραίτηση με υπονοούμενα του Ειδικού Συνεργάτη Δημάρχου Ομηρούπολης
Επόμενο άρθροΑπό που πάνε προς τη χαμένη Ατλαντίδα;, του Τάσου Σαραντή