Αρχική Νέα Τοπικά Στη φάση δημοπράτησης το έργο του δρόμου Αρμόλια- Πυργί

Στη φάση δημοπράτησης το έργο του δρόμου Αρμόλια- Πυργί

10


Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου “Κατασκευή τμήματος Αρμόλια-Πυργί“, προϋπολογισμού 2.000.000 €, το οποίο αποτελεί υποέργο του συνολικού έργου “Ολοκλήρωση δρόμου Χίου-Λιμένα Μεστών” συνολικού προϋπολογισμού 15.550.000,00 €.
Η εν λόγω εργολαβία αποτελεί συνέχεια των έργων “Κατασκευή Γέφυρας Κοκκαλά”, η οποία έχει ολοκληρωθεί, και “Ανισόπεδος Κόμβος στη θέση ΔΕΗ” το οποίο είναι ήδη σε εξέλιξη, ενώ αναμένεται η υπογραφή Σύμβασης και για το τμήμα “Θυμιανά- Νεοχώρι- Σύνδεση με οικισμό Βαβύλων”.
Για την συνέχεια και ολοκλήρωση του δρόμου Χίου- Μεστών απομένουν τα τμήματα “Παραλλαγή Κοντυλόπου”, “Πυργί-Ολύμποι” και “Μεστά- Λιμένας Μεστών”, για τα οποία αναμένεται επίσης η έγκριση δημοπράτησης.
Μετά την δημοπράτηση και του τετάρτου υποέργου του “Χίου – Λιμένα Μεστών”, του τμήματος “Αρμόλια -Πυργί”, ο σημαντικός οδικός άξονας που ενώνει την πόλη Χίου με το λιμάνι των Μεστών παίρνει σάρκα και οστά και σε συνδυασμό με το εγκεκριμένο έργο της βελτίωσης του Λιμένα Μεστών, ανοίγει ο δρόμος για σύνδεση της Χίου με την Ανατολική Αττική με πιο σύντομες και σύγχρονες υποδομές.

Από το Γραφείο Τύπου της Ν.Α Χίου

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠαραίτηση με υπονοούμενα του Ειδικού Συνεργάτη Δημάρχου Ομηρούπολης
Επόμενο άρθροΑπό που πάνε προς τη χαμένη Ατλαντίδα;, του Τάσου Σαραντή