Αρχική Νέα Τοπικά Ολοκλήρωση Περιφερειακού πόλης… γιοκ!

Ολοκλήρωση Περιφερειακού πόλης… γιοκ!

8

 
Δεν πρόλαβε να ξεμπλοκάρει τη χρηματοδότηση του έργου για το Γ΄’ τμήμα του περιφερειακού δρόμου της πόλης, από Άγιο Αρτέμιο μέχρι Λατόμι, και νέο πρόβλημα έρχεται να αντιμετωπίσει η Δημοτική Αρχή Χίου για το 4ο και τελευταίο τμήμα του.
Έτσι μετά την καθυστέρηση 11 μηνών ύστερα από προσφυγή πολιτών, γιατί η μελέτη είχε εγκριθεί επί της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής χωρίς να τεθεί μια υπογραφή που εκ των υστέρων κρίθηκε απαραίτητη!, βρίσκεται τώρα η… τουρκική Κυβέρνηση να εμποδίζει το 4ο τμήμα του έργου.
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Μάρκος Μεννής το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας έχει δώσει εντολή στους παράλιους Δήμους να παγώσουν την όποια συνεργασία στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος με Δήμους των νησιών της Ελλάδας και να μην υπογράψουν καμία συμφωνία.
Το θέμα είναι έτσι τι θα γίνει με το Δ’ τμήμα του Περιφερειακού δρόμου της πόλης Χίου, από τα Λιβάδια μέχρι Τάγμα Δεσπότη, το οποίο και θα εντασσόταν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.
“Υπάρχει ένα πολύ σοβαρό θέμα. Πιστεύω ότι το χειρίζεται προσεκτικά η Ελληνική Κυβέρνηση”, εξέφρασε τη συγκρατημένη του αισιοδοξία ο Μάρκος Μεννής.
Σε ότι αφορά το τμήμα του δρόμου από Αγ. Αρτέμιο- Λατόμι, ο αντιδήμαρχος Αντώνης Λυπαρής σημείωσε ότι την προσεχή Τετάρτη το δικαστήριο θα εξετάσει το θέμα των προσωρινών τιμών των απαλλοτριώσεων, οπότε μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία μπορεί να προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου, με χρηματοδότηση μέσα από το Γ’ ΚΠΣ.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΩρες απόπλου του ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ
Επόμενο άρθροΚέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης: πρόσκληση συζήτησης για το κυνήγι