Αρχική Ομογένεια Απάντηση Βαρθολομαίου στις διαδηλώσεις Τούρκων εθνικιστών κατά του Πατριαρχείου

Απάντηση Βαρθολομαίου στις διαδηλώσεις Τούρκων εθνικιστών κατά του Πατριαρχείου

24

 
Οι εκδηλώσεις των Τούρκων εθνικιστών εναντίον του Πατριαρχείου έχουν στόχο την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας και τον πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος λίγα εικοσιτετράωρα μετά τη διαδήλωση Γκρίζων Λύκων στο Φανάρι.
“Στόχος τους δεν είναι μόνον το Οικουμενικόν Πατριαρχείον και οι μειονότητες, όπως ίσως δίδεται η εντύπωσις εκ πρώτης όψεως. Στόχος είναι η ευρωπαϊκή προοπτική και πορεία της Τουρκίας. Στόχος είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, ο οποίος δυναμικά θέλει να φέρει την χώρα εις τους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ενώσεως” είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, απευθυνόμενος σε προσκυνητές από την Ελλάδα.
“Μαζί με την ευχάριστον έναρξιν των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την ΕΕ, αναβιώνει σε ορισμένους κύκλους εδώ ο εθνικισμός και ο φανατισμός, που είναι κάτι το τελείως αταίριαστο και ασυμβίβαστο με τον δρόμο που ξεκίνησε η χώρα μας προς τας Βρυξέλλας” είπε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Ο Πατριάρχης εξέφρασε την ελπίδα του ότι “στο τέλος θα έλθει η αισία στιγμή και ημέρα, κατά την οποίαν και η χώρα αυτή θα ανήκει στην μεγάλη οικογένεια των ευρωπαϊκών πολιτισμένων λαών, που θα είναι για την ευημερίαν του λαού της Τουρκίας και θα σημάνει την επίλυσιν όλων των εκκρεμών και χρονιζόντων προβλημάτων της Ομογενείας μας, η οποία συρρικνώθηκε”.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε στους Τούρκους εθνικιστές και το Σάββατο, υποδεχόμενος στο Φανάρι τον Μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητο, το νομάρχη Φλωρίνης Ιωάννη Στρατάκη και τους δημάρχους του νομού, ως επικεφαλής προσκυνητών από την Φλώρινα.
“Έχουμε τόσο βαθιές ρίζες, που κανείς δε μπορεί να τις ξεριζώσει και να ταρακουνήσει αυτόν τον θεσμό, αυτό το ίδρυμα” είπε ο Πατριάρχης.

 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΠΗΓΗ: news.in.gr

Διαφήμιση