Αρχική Ομογένεια Παμβρονταδουσιακό συνέδριο, 100 χρόνια από την Ένωση Βορείου και Νοτίου Βροντάδου

Παμβρονταδουσιακό συνέδριο, 100 χρόνια από την Ένωση Βορείου και Νοτίου Βροντάδου

327

Με αφορμή τα 100 χρόνια της Ένωσης του Βορείου και του Νοτίου Βροντάδου (και την ονομασία πλέον Βροντάδος αντί για Βροντάδες) πραγματοποιείται το τριήμερο το Παμβρονταδουσιακό συνέδριο στην ΠΕΚΕΒ.
“Στόχος όλων όσων εργάστηκαν για αυτό το συνέδριο είναι να ακουστούν προτάσεις και να μπουν οι βάσεις για την ανάπτυξη του οικισμού» ανέφερε ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου μαζί με τον αντιδήμαρχο Βροντάδου Ματθαίο Φαφαλιό και μέλη της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου.
Το συνέδριο κινείται σε 3 θεματικές ενότητες.

Με πρώτη το απόγευμα του Σαββάτου Παιδεία, Πολιτισμό και Αθλητισμό και συντονιστή τον Παντελή Σαλιάρη- μαθηματικό.
Η δεύτερη θεματική ενότητα το πρωί της Κυριακής αφορά Περιβάλλον, υποδομές και χωροταξικό σχεδιασμό με συντονιστή τον Απόστολο Εξαδάκτυλο- Δρ αρχιτέκτονα μηχανικό ΕΜΠ.
Τέλος, η τρίτη θεματική το απόγευμα της Κυριακής εστιάζει στο ρόλο της εμπορικής ναυτιλίας όσον αφορά την απασχόληση των νέων με συντονιστή τον Χαράλαμπο Μπουρνιά- αρχιπλοίαρχο ε.α. Λ.Σ..
Παράλληλα και τις τρεις ημέρες θα γίνουν βραβεύσεις ανθρώπων και σωματείων που σημάδεψαν την πορεία του Βροντάδου.
Στην προσπάθεια που καταβλήθηκε όλο αυτό το διάστημα για να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο συνέδριο αναφέρθηκε ο πρώην Δήμαρχος Βροντάδου Αριστείδης Ζαννίκος, άτυπος πρόεδρος της Οργανωτικής επιτροπής, αναφέροντας ότι η αρχική ιδέα ήταν του επίσης πρώην Δημάρχου Μάρκου Μεννή, για να δουλέψουν ενώ στη συνέχεια κάποιοι άνθρωποι σκληρά για την υλοποίηση των εκδηλώσεων.
Ιδιαίτερη αναφορά, έγινε στον συνταξιούχο τυπογράφο Νίκο Δ. Γεωργούλη, ο οποίος μέσα σε λίγους μήνες κατάφερε να φτιάξει ένα DVD, στο οποίο χώρεσε την ιστορία 100 χρόνων Βροντάδου.

Την ευχή και την επιθυμία του η Ομηρούπολη και ο Βροντάδος να γίνουν ξανά αυτόνομος Δήμος εξέφρασε ο δημοτικός σύμβουλος Δήμου Χίου και πρώην αντιδήμαρχος Ομηρούπολης Νίκος Νύκτας.
Τη διαβεβαίωση για την πραγματοποίηση εποικοδομητικών συζητήσεων κατά τις σχετικές ημερίδες εξέφρασαν οι συντονιστές Π. Σαλιάρης και Α. Εξαδάκτυλος.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔιαγωνισμός από την ΕΛΜΑ: Κέρδισε προϊόντα μαστίχας και ένα ταξίδι 4 διανυκτερεύσεων στην πανέμορφη Χίο
Επόμενο άρθρο500 χρόνια Αϊ Γιώργη Συκούση- γιορτή σούμας