Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Εντονη διαμαρτυρία των αδιόριστων εκπαιδευτικών με τρία παιδιά

Εντονη διαμαρτυρία των αδιόριστων εκπαιδευτικών με τρία παιδιά

12

 Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΘΗΝΑΣ των Αδιορίστων Εκπαιδευτικών με 3 παιδιά εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους για το ότι ένα χρόνο τώρα η Κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα προς την κατεύθυνση ικανοποίησης των αιτημάτων της αλλά και εφαρμογής των προεκλογικών δεσμεύσεων του κόμματος της ΝΔ αναφέρει:

“1) Υπό το “φώς ” των μέχρι σήμερα εμπειριών μας γύρω από το ζήτημα που μας αφορά δεν αναμένουμε τίποτα σοβαρό από την παρούσα κυβέρνηση.
Το γεγονός ότι για δυο χρόνια εφάρμοσαν το άρθρο 6 παρ. 3 του ν.3255 για τους πολύτεκνους, σαρώνοντας στην κυριολεξία όχι μόνο τους αδιόριστους πολύτεκνους  εκπαιδευτικούς με 4 και άνω παιδιά αλλά και κάθε απίθανη ειδικότητα , κάθε πτυχιούχο πολύτεκνο ιδιώτη ( χωρίς να έχουν την παραμικρή σχέση με την εκπαίδευση, χωρίς να έχουν παιδαγωγική επάρκεια (ΠΑΤΕΣ- ΣΕΛΕΤΕ – ΑΣΠΑΙΤΕ ) ενώ ότι το ίδιο διάστημα οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί με 3 παιδιά αντιμετωπίζονται παρά τις εξαγγελίες ως φτωχοί συγγενείς με κάποιες ελάχιστες  ώρες Πρόσθετης και όχι σε όλους τους Νομούς, μας  δίνει ξεκάθαρα το μήνυμα ότι από αυτή την κυβέρνηση με τις μεγάλες προεκλογικές και μετεκλογικές εξαγγελίες δεν έχουμε να περιμένουμε πολλά, μακάρι να διαψευστούμε.

2) Είμαστε αποφασισμένοι, αν μέχρι τέλους Μαρτίου δεν ψηφιστεί νομοθετική ρύθμιση που να προβλέπει εργασία  για  ΟΛΟΥΣ τους νυν αδιόριστους εκπαιδευτικούς με 3 παιδιά σε θέσεις αναπληρωτών , αν έστω και ένας παραμείνει χωρίς εργασία , τότε με κάθε νόμιμο μέσον θα πρέπει να αναδείξουμε και να καταγγείλουμε πολλά . Δεν είμαστε δικομανείς όμως ο αγώνας μας είναι δίκαιος γιατί δεν είναι δυνατόν να βρίσκουν στέγη στην δημόσια εκπαίδευση άτομα χωρίς καμία επαγγελματική σχέση  ή κατοχύρωση και να εκλιπαρούμε εμείς που και εκπαιδευτικοί είμαστε και παιδαγωγική επάρκεια έχουμε και με τα παιδιά μας γεμίζουμε εκατοντάδες σχολικές τάξεις.
Ο αγώνας πλέον είναι πολιτικός και δεν ήταν δική μας επιλογή να φτάσουμε μέχρις εδώ, ο Ελληνικός Λαός θα πρέπει να ενημερωθεί για πολλά που συνεχίζουν να γίνονται στον χώρο της Παιδείας.


3) Κάθε μέτρο που δεν θα προβλέπει κατοχύρωση προτεραιότητας  των νυν εκπαιδευτικών με 3 παιδιά με βάση την ημεροχρονολογία γέννησης του τρίτου παιδιού θα είναι αναποτελεσματικό και άδικο δεδομένου ότι το κριτήριο του τρίτου παιδιού είναι και το μοναδικό που έχει σχέση και συμβατότητα με το όποιο σχετικό ευεργέτημα .


4) Εφαρμογή ημίμετρων που μάλιστα δεν θα κατοχυρώνουν όσους έχουν ήδη τρία παιδιά δηλαδή δεν θα δώσουν εργασία σε όλους , μας αφήνουν αδιάφορους και μας εξοργίζουν όταν την ίδια στιγμή βλέπουμε να έχουν στρογγυλοκαθίσει σε καθηγητικές έδρες ιδιώτες πτυχιούχοι που καμία σχέση δεν είχαν με την εκπαίδευση και κανένα πτυχίο που να τους εξασφαλίζει παιδαγωγική επάρκεια και χαρακτηρισμό ως καθηγητών, ο χαρακτηρισμός έπεται του διορισμού !!!!! ;.


5) Πολλοί συνάδελφοι με δυο παιδιά  με την ελπίδα του διορισμού προχώρησαν σε τρίτο παιδί , πολλοί συνάδελφοι με τρία που αν δεν υπήρχαν οι εξαγγελίες θα είχαν ίσως προχωρήσει σε τέταρτο παιδί για να ενταχθούν στη νομοθετική ρύθμιση ματαίωσαν αυτή την επιλογή.
Έτσι οι διορισμοί των πολύτεκνων εκπαιδευτικών και μη εκπαιδευτικών  έγιναν απρόσκοπτα , χωρίς κριτήρια και ποσοστώσεις  αφού για τους παραπάνω λόγους δεν σημειώθηκαν πολλές νέες γεννήσεις.


6) Με αυτά τα δεδομένα και αφού εξαντλήσαμε όλα τα αποθέματα υπομονής , είμαστε αναγκασμένοι να στραφούμε στην αντιπολίτευση για να δούμε τουλάχιστον τι μπορεί να γίνει στο μέλλον.
Εμείς δρόμους και πλατείες δεν μπορούμε να  κλείσουμε, αυτό που μπορούμε να κάνουμε και θα το κάνουμε σε όλη την Ελλάδα είναι μια ανένδοτη καταγγελτική  επικοινωνιακή καταιγίδα διαρκείας και ..όταν έρθει η ώρα και φθάσουμε στον ορίζοντα  της τετραετίας,  τότε τόσο εμείς όσο και όλες οι οικογένειες με τρία παιδιά θα δώσουμε ένα καλό  πολιτικό μάθημα κλείνοντας τους πολιτικούς “δρόμους” σε όσους το αξίζουν.-



7) Σε όσους μας ρωτούν για τον ακριβή αριθμό των εκπαιδευτικών με 3 παιδιά θα θέλαμε να πούμε πως εμείς δεν καταγράφουμε ονομαστικά στοιχεία αλλά σύμφωνα με τα τελευταία αριθμητικά και μόνο στοιχεία που συγκέντρωσαν  οι συνάδελφοί μας σε όλη τη χώρα προκύπτει πως ο αριθμός μας αυτή τη στιγμή δεν ξεπερνά τους 1700 ενώ μέχρι τέλους του έτους μπορεί να φθάσουμε και τις 2.000. Πληροφορίες και ολοκληρωμένα  αριθμητικά στοιχεία και  για επιμέρους ειδικότητες θα έχουμε σε ένα μήνα περίπου, και ελπίζουμε πως θα τα έχουμε και κατά περιφέρεια. 


8) Δεν επιδιώκουμε πολιτικό ή άλλο παραγοντισμό με αφορμή την πολυτεκνία γι’αυτό και από την μέχρι σήμερα δραστηριότητά μας δεν έχουν προβληθεί πρόσωπα , μας ενδιαφέρει να έχουμε θέσεις και όχι “μαϊντανούς” στα κανάλια. Οι μαϊντανοί έχουν ημερομηνία λήξης  εμείς επιδιώκουμε αποτελεσματικότητα και όχι εντυπώσεις.
Με βάση αυτή τη λογική θα συμπράξουμε μόνο με πρωτοβουλίες που έχουν σοβαρούς στόχους , προτάσεις και θέσεις. Προς αυτή την κατεύθυνση βρισκόμαστε σε επαφή και συνεννοήσεις με πολίτες από όλη την χώρα για την συγκρότηση κίνησης που θα δραστηριοποιηθεί
με άξονα την προώθηση των θεμάτων που μας αφορούν χωρίς παραγοντισμούς και τυμπανοκρουσίες.
Με κάποιους που μας απογοήτευσαν είναι βέβαιο πως δεν θα συνεργαστούμε, αυτό όμως δεν θα μας εμποδίσει να αναγνωρίσουμε την όποια θετική συνεισφορά τους.
Ο χρόνος και η στιγμή που θα εκδηλωθεί η πρωτοβουλία μας είναι ζήτημα που αφορά τη γενικότερη στρατηγική μας, ένα είναι βέβαιο πάντως ότι αυτή η πρωτοβουλία θα βάλει τέλος στις στρεβλώσεις που έχουν ήδη προκληθεί εξ’ αιτίας της πόλωσης μεταξύ πολύτεκνων και τρίτεκνων. Αυτές οι στρεβλώσεις όχι μόνο δεν προωθούν λύσεις αλλά εξαντλούν το όλο ζήτημα σε κοκορομαχίες άνευ ουσίας.
Η πολυτεκνία όπως μέχρι σήμερα την είχαν αντιληφθεί κάποιοι όχι μόνο δεν έλυσε το δημογραφικό πρόβλημα αλλά το επιδείνωσε.
Η πολυτεκνία από μόνη της δεν μπορεί να λύσει το σοβαρό αυτό πρόβλημα.

Διαφήμιση