Αρχική Νέα Τοπικά Απάντηση Γ.Γαϊσίδη στο Νομάρχη: Ο Νομάρχης επιλέγει τη μέθοδο Παττακού…

Απάντηση Γ.Γαϊσίδη στο Νομάρχη: Ο Νομάρχης επιλέγει τη μέθοδο Παττακού…

9

 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΓΑΪΣΙΔΗ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ
Ο Νομάρχης επιλέγει τη μέθοδο Παττακού


Με κατάπληξη πληροφορήθηκα την τελευταία ανακοίνωση του Νομάρχη, με την οποία απαντά σε ανακοίνωση της ΝΟΔΕ της ΝΔ Χίου, σχετικά με τα εγκαίνια στο εργοτάξιο του φράγματος της Καλαμωτής. Η κατάπληξή μου οφείλεται στο γεγονός ότι ο Νομάρχης, αντί να απαντά στην ανακοίνωση της ΝΟΔΕ, απαντά σε μένα προσωπικά, θέτοντας ερωτήματα των οποίων η απάντηση, τουλάχιστον για μένα και το συνδυασμό μας, είναι αυτονόητη.
Δε θέλω να πιστέψω ότι το απαράδεκτο ύφος της ανακοίνωσής του οφείλεται σε απλή αδυναμία του να απαντήσει στην ανακοίνωση της ΝΟΔΕ της ΝΔ. Όμως φαίνεται ότι επιτίθεται σε εμένα, γιατί αισθάνεται ότι είναι πράγματι εκτεθιμένος, αφού επιλέγει τη “μέθοδο Παττακού”, προκειμένου να εμφανιστεί ότι έχει συμβάλλει καθοριστικά στην εκτέλεση ενός σημαντικού έργου, για το οποίο ακόμη και ψεύτικη δημοπράτηση έχει κάνει επιτελώντας το κομματικό το καθήκον.
Γι αυτό του επισημαίνω ότι στα ερωτήματα που μου θέτει καλύτερα να τα απαντήσει ο ίδιος, γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει δείξει ότι συντάσσεται με τις πάγιες αυτοδιοικητικές αρχές, τις οποίες υπηρετούμε με συνέπεια εδώ και πολλά χρόνια. Και μάλιστα σε εποχές που η ταύτιση του σημερινού νομάρχη με τις κομματικές του επιταγές ήταν απροκάλυπτη και σε βάρος των συμφερόντων του τόπου.
Η δική μας προσήλωση στην βασική αρχή, ότι η Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα για το σχεδιασμό και την υλοποίηση των έργων στην περιοχή ευθύνης της, είναι αδιαπραγμάτευτη και την έχουμε εκφράσει όχι μόνον μέσα στα αιρετά αυτοδιοικητικά όργανα και συνέδρια, αλλά την έχουμε ενσωματώσει και στις προτάσεις της Ν.Α. για το σχεδιασμό του Δ΄ ΚΠΣ.
Συνεπώς τόσο πανικός δε χρειάζεται.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΪΣΙΔΗΣ

Διαφήμιση