Αρχική Νέα Αθλητικά Γιουγκοσλαβική σχολή στο ΝΟΧ

Γιουγκοσλαβική σχολή στο ΝΟΧ

72

{fnc titlos} Έτοιμοι για τη μάχη του πρωταθλήματος είναι η ομάδα ΠΟΛΟ του Ναυτικού Ομίλου Χίου (ΝΟΧ) που το Σάββατο στον πρώτο αγώνα αντιμετωπίζει στο Δημοτικό Ιωνικό Κολυμβητήριο την ομάδα της Γλυφάδας.
Παρουσιάζοντας το νέο προπονητή Γιουγκοσλάβο Ντράγκαν Αριτς ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Τάσος Φουντούλης και ο Έφορος του αντρικού τμήματος Οδυσσέας Μαράτσος κάλεσαν τον κόσμο να είναι ο 8ος παίκτης στους αγώνες.
Τονίζοντας ο κ. Μαράτσος ότι ο περσινός προπονητής κ. Μπελέγρης θα αναλάβει τη γυναικεία ομάδα, σημείωσε ότι στόχος είναι να αλλάξει η φιλοσοφία της ομάδας με τον γιουγκοσλάβο προπονητή. Στο επίκεντρο θα είναι η επίθεση χωρίς βέβαια να μη ζητείται η αποτελεσματικότητα στην άμυνα.
Ο 42χρονος γιουγκοσλάβος τεχνικός τόνισε ότι ο ΝΟΧ διαθέτει μια νέα ομάδα , όπου οι μισοί παίκτες έχουν ηλικία 17- 18 ετών και αυτό σημαίνει ότι έχουν πάντα κίνητρο για να παίξουν καλά. Το βάρος κατά τις 6 εβδομάδες που έχει αναλάβει την ομάδα έχει πέσει στην ατομική και τεχνική κατάρτιση των παικτών. Αν και παραδέχθηκε ότι από την ομάδα λείπουν παιχνίδια σημείωσε ότι ήταν ιδιαίτερο θετικό για όλους το τεστ με την ομάδα του Φαλήρου, την προηγούμενη εβδομάδα.
Σημείωσε εξάλλου ότι έχει 20 πειθαρχημένους παίκτες, άρα ο ΝΟΧ διαθέτει πλούσιο πάγκο για να χτυπήσει τα παιχνίδια αρκεί να βρει συμπαραστάτη και το φίλαθλο κοινό της Χίου.
Εξάλλου όπως ανέφεραν τα στελέχη της διοίκησης, που δεν ξέχασαν να ευχαριστήσουν και τους ανθρώπου εκείνους που είναι στο πλάι της ομάδας, έχει εξασφαλιστεί η συνεργασία με τον προπονητή Νίκο Αρμενάκη έτσι ώστε οι 5 (τουλάχιστον) παίκτες του ΝΟΧ που θα είναι ως φοιτητές στην Αθήνα να μη χάσουν προπονήσεις.
Να σημειώσουμε τέλος ότι πλούσιες είναι οι περγαμηνές του γιουγκοσλάβου προπονητή, που είναι παντρεμένος με ένα παιδί. Παίκτης της Παρτιζάν από το 1979, έπαιξε στην εθνική Γιουγκοσλαβίας από το 1982 σε 260 συνολικά παιχνίδια και είχε την τύχη να κερδίσει δύο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια (Λος Άντζελες 1984- Σεούλ ’88), χρυσό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1986 στη Μαδρίτη.
Παίκτης της ιταλικής Πεσκάρα την περίοδο ’89-1990 και τα επόμενα δύο στην ισπανική Καταλούνα με την οποία ως προπονητής (1992- ’96) κέρδισε το 1995 το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ακολούθησε η θητεία του ένα χρόνο στον πάγκο της εθνικής Γιουγκοσλαβίας, δύο στην αντίστοιχη της Ιαπωνίας, πέρυσι στη Γλυφάδα και φέτος στο ΝΟΧ!

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚόντρα επιβατηγών με πλοία Ro-Ro
Επόμενο άρθροΟμήρειο Βραβείο από τους Ομογενείς