Αρχική Νέα Τοπικά Αυξημένα μέτρα στις πύλες εισόδου λόγω της γρίπης των πτηνών

Αυξημένα μέτρα στις πύλες εισόδου λόγω της γρίπης των πτηνών

13

 
Την εφαρμογή των αυστηρών μέτρων με το πρώτο βήμα στην Ελλάδα, νοιώθουν οι τουρίστες από τον Τσεσμέ της Τουρκίας.
Υπό την εποπτεία των τελωνειακών και κτηνιατρικών αρχών του νομού, οι επισκέπτες απολύμαναν τα παπούτσιά τους πατώντας σε ένα ταψί με ειδικό απολυμαντικό υγρό.

 

 

 

 

 

 



Κύρια τουρκικής υπηκοότητας οι τουρίστες που έφθασαν το τελευταίο διήμερο στη Χίο, δήλωσαν ενημερωμένοι και ψύχραιμοι σχετικά με τη νόσο των πτηνών.

Οι έλεγχοι είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις αποσκευές των επιβατών όπου κατάσχονται όλων των ειδών προϊόντα ζωικής και φυτικής προέλευσης, ακόμα και αν αυτά είναι κονσερβοποιημένα.
Μάλιστα η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου επρόκειτο να μεταφράσει σχετικό έγγραφο στα τουρκικά και να το αποστείλει στο Τελωνείο του Τσεσμέ ώστε να ενημερώνονται όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν πως απαγορεύεται η είσοδος τροφών και να μην παίρνουν μαζί τους φαγώσιμα είδη.



Η κτηνιατρική υπηρεσία έχει από την πλευρά της λάβει μέτρα, παρόμοια με αυτά του περασμένου Οκτωβρίου όταν η Χίος βρέθηκε στο επίκεντρο με το ύποπτο δείγμα από τη γαλοπούλα των Οινουσσών.

Μάλιστα για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι έκτακτο νομαρχιακό συμβούλιο, έτσι ώστε να γίνει ενημέρωση για τα αναγκαία μέτρα που πρέπει να ληφθούν και να ενημερωθούν σχετικά οι πολίτες. . Όπως ανακοινώθηκε από το Νομάρχη Χίου Π. Λαμπρινούδη ελήφθη από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κονδύλι ύψους 75.000 ΕΥΡΩ έτσι ώστε να εφοδιαστούν με τα απαραίτητα υλικά τα συνεργεία, ενώ πρόκειται να προσληφθούν με σύμβαση 2 κτηνίατροι ενώ μπορούν να βάλουν και έκτακτους έτσι ώστε να ενισχυθούν τα συνεργεία ελέγχου από πλευράς της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής.
Να σημειωθεί ότι ιδιαίτερη σύσταση υπάρχει και προς το Λιμεναρχείο Χίου, ώστε στην περίπτωση της παράνομης εισόδου προσφύγων, αυτοί να τεθούν αμέσως υπό ιατρική παρακολούθηση.

Διαφήμιση