Αρχική Νέα Τοπικά Γρίπη των πτηνών: σύσταση για αυστηρά μέτρα και στο Λιμενικό Σώμα

Γρίπη των πτηνών: σύσταση για αυστηρά μέτρα και στο Λιμενικό Σώμα

13

 
Ενημέρωση για τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνουν όταν .έρχονται σε τυχόν επαφή με πρόσφυγες που παράνομα εισέρχονται στη χώρα μας, έλαβε το προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Γιάννη Καρύδα.
Παραδίδοντας μικρό αριθμό από τις ειδικές ενισχυμένες μάσκες που φορά και το προσωπικό του Κτηνιατρείου όπως και ειδικές στολές που θα υπάρχουν πάνω στα περιπολικά σκάφη, αλλά θα χρησιμοποιούνται και από όποιους θα κάνουν τους ψεκασμούς απολύμανσης, ο κ. Καρύδας τόνισε ότι πρέπει να φορούν γάντια αλλά και να δίνουν τις απλές μάσκες και στους πρόσφυγες που θα διασώζουν.
Μέλη του πληρώματος των περιπολικών σκαφών έθεσαν πάντως το πρόβλημα που υπάρχει για τη δυνατότητα να λαμβάνονται τέτοια μέτρα όταν πρέπει να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή. Μάλιστα ο αρμόδιος υπάλληλος από το λιμεναρχείο για την τήρηση των μέτρων (και Πρόεδρος της Ένωσης Λιμενικών Υπαλλήλων Χίου- Σάμου) Κώστας Τριπολίτης τόνισε πως πρώτο μέλημά τους είναι να σώσουν τις ζωές που κινδυνεύουν.


Στην αναφορά του μέτρου να γίνεται απολύμανση των παπουτσιών των προσφύγων, πατώντας πάνω σε ποτισμένο με ειδικό φάρμακο χαλάκι, οι λιμενικοί δεν έκρυψαν το πόσο δύσκολο είναι να εφαρμοστεί αυτό πάνω στο σκάφος.
Και ενώ πλέον των δύο μηνών δεν έχουν έρθει πρόσφυγες στο νησί, σε συνεργασία με το στρατό έχει σχεδιαστεί η μεταφορά τους από το σκάφος μέχρι και το προκατασκευασμένο σπιτάκι που έχει αναλάβει η Νομαρχία, να γίνεται με κλειστό φορτηγό του στρατού (ώστε να είναι πιο εύκολη στη συνέχεια η απολύμανση).
Να σημειώσουμε επίσης ότι ο κ. Τριπολίτης τόνισε πως πρέπει επιτέλους να εφαρμοστεί στην πράξη ο νόμος για την υγιεινή στα σώματα ασφαλείας που ισχύει από το 2002, ενώ εξέφρασε την ανάγκη να γίνει έστω και τώρα εμβόλιο κατά της (κοινής) γρίπης σε όλους τους υπαλλήλους του λιμεναρχείου Χίου.

Διαφήμιση