Αρχική Πολιτισμός 15η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων

15η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων

31


{fnc titlos}


 Πραγματοποιείται από 1- 12 Νοεμβρίου στη Μυτιλήνη η “15η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου” που διοργανώνει το Υπουργείο Αιγαίου σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων, τη ΔΕΠΤΑ Μυτιλήνης, τη ΝΕΛΕ Λέσβου και την Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου.
Στη φετινή διοργάνωση, θα πάρουν μέρος 25 θεατρικά σχήματα, περίπου δηλαδή 400 άτομα, από το Αιγαίο, την Κύπρο και την Θράκη και συγκεκριμένα: Ένα από Λήμνο, τρία από Λέσβο, τρία από Χίο, ένα από Οινούσσες, ένα από Σάμο, τρία από Σύρο, ένα από Νάξο, δυο από Πάρο, ένα από Μύκονο, δυο από Πάτμο, ένα από Ρόδο, ένα από Κάλυμνο, ένα από Λέρο, ένα από Κω, ένα από Θράκη και ένα από Κύπρο.
Κατά την τελετή έναρξης της 15ης Συνάντησης, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, θα απονεμηθούν από τον Υπουργό Αιγαίου Νίκο Σηφουνάκη, τιμητικές διακρίσεις στην χιώτισσα ερασιτέχνη σκηνοθέτη Τίνα Παπαδοπούλου, στο συγγραφέα Τάκη Χατζηαναγνώστου και στον ερασιτέχνη ηθοποιό Γιάννη Πασπάτη για τη συνολική προσφορά τους στο ερασιτεχνικό θέατρο και εν γένει στον πολιτισμό.
Επίσης από την Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου, πάντα στα πλαίσια της Συνάντησης, θα πραγματοποιηθούν:
· Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στις 10.00 στην αίθουσα του ΦΟΜ, πνευματικό – καλλιτεχνικό αφιέρωμα στη μνήμη του αείμνηστου ερασιτέχνη ηθοποιού Χαρίτου Μικέ. · Την Τρίτη 5 Νοεμβρίου στις 10.30 στην αίθουσα του ΦΟΜ, η ετήσια Γενική Συνέλευση των συλλόγων μελών της Ομοσπονδίας.
· Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου στις 19.00 στην Αγιάσο, πνευματικό αφιέρωμα στον αείμνηστο θεατράνθρωπο Πάνο Πράτσο.
Οι παραστάσεις θα πραγματοποιούνται στο πρόσφατα ανακαινισμένο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, στο επίσης ανακαινισμένο θέατρο της Αγιάσου, στην αίθουσα θεάτρου του Φιλοτεχνικού Ομίλου Μυτιλήνης “Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ” και στο θέατρο Καλλονής.
Η “Συνάντηση”, θεσμός που κατά γενική ομολογία έχει καταξιωθεί ως μεγάλης πολιτισμικής αξίας στο χώρο του Αρχιπελάγους, αποτελεί μια προσπάθεια ενθάρρυνσης της ερασιτεχνικής δημιουργίας και της αυτοδύναμης πολιτιστικής ανάπτυξης της περιφέρειας, ενώ να τονισθεί πως έχει χαρακτήρα επιμορφωτικό και όχι διαγωνιστικό. Στη “Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου” δίνεται επίσης η ευκαιρία αλληλογνωριμίας και δημιουργικού διαλόγου μεταξύ των ερασιτεχνών. Παράλληλα δε, οι κάτοικοι των νησιών, όπου πραγματοποιείται κάθε χρόνο, έχουν δυνατότητα να δουν ποιοτικές παραστάσεις.
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Υπουργείου Αιγαίου για τις ανάγκες της διοργάνωσης διέθεσε το ποσό των 150.000 Ευρώ καθώς και το ποσό των 35.000 Ευρώ συνολικά, στα θεατρικά σχήματα που παίρνουν μέρος. Η Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων συμμετέχει στη διοργάνωση καλύπτοντας έξοδα ύψους 40.000 Ευρώ.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤα δρομολόγια της άγονης γραμμής
Επόμενο άρθροΕμπορική… ανακαίνιση