Αρχική Νέα Αθλητικά “Ίωνες” αθλητές με ψυχή

“Ίωνες” αθλητές με ψυχή

65


{fnc titlos}


 
Συνάντηση στίβου διοργανώνει το απόγευμα του Σαββάτου, 4.00 μ.μ., στο Δημοτικό Στάδιο Χίου το αθλητικό σωματείο Ατόμων με Αναπηρίες «Ίωνες».
Στην αθλητική συνάντηση θα συμμετέχουν επίσης οι ομάδες Ίκαρος Ρεθύμνου και Κυψέλη Μυτιλήνης και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Εθνικής Ομοσπονδίας Ατόμων, του ΣΕΓΑΣ Χίου, του συνδέσμου Κριτών Χίου, του Οργανισμού νεολαίας και άθλησης Χίου και του Δημοτικού οργανισμού Άθλησης Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Ομηρούπολης.
Παρουσιάζοντας το πρόγραμμα των αγώνων στελέχη του παγχιακού συλλόγου ΑΜΕΑ αλλά και του αθλητικού σωματείου τόνισαν τη μεγάλη σημασία που έχει για τα άτομα με αναπηρίες η ενασχόληση με τον αθλητισμό αλλά και οι πολλές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.
Μέσα στα δύο χρόνια που λειτουργεί το αθλητικό σωματείο, 15 παιδιά έχουν στελεχώσει τμήματα κολύμβησης, στίβου και πινγκ-πονγκ δείχνοντας την ψυχική θέληση τους ν’ αγωνιστούν και γιατί όχι να διακριθούν. Μάλιστα ο Παντελής Καλόγερος κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης στα 100 μέτρα ελεύθερο
Εμπόδιο σε αυτή την προσπάθεια είναι βεβαίως το οικονομικό, στερώντας έτσι το σωματείο από υλικοτεχνική υποδομή.
Μάλιστα ο Πρόεδρος του σωματείου Παντελής Καλόγερος αλλά και η πρόεδρος του παγχιακού συλλόγου ΑΜΕΑ Σοφία Μιχάλα τόνισαν την ανάγκη για τακτική χρηματοδότηση από την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και τη διάθεση μεταφορικών μέσων για τη μεταφορά των αθλητών για προπόνηση, έργα πρόσβασης μα και ειδικούς προπονητές.
Ο κ. Καλόγερος που σημείωσε ότι είναι τέτοια τα οικονομικά που παίκτες αθλητές ενώ έχουν πιάσει το όριο για συμμετοχή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα δεν πάνε, ευχαρίστησε τους προπονητές των ομάδων που έχουν προσφέρει τον καλύτερο τους εαυτό για την προπόνηση αυτών των παιδιών που σίγουρα αξίζουν μεγαλύτερη στήριξη από την πολιτεία.
Στη συνέντευξη τύπου εκφράστηκε και η πικρία των αθλητών για τους πρόσφατους αιγαιοπελαγίτικους αγώνες που ναι μεν παρουσιάστηκαν ως επιτυχημένοι, όχι όμως για τα ΑΜΕΑ. Λόγω βροχής ματαιώθηκαν τα αγωνίσματα των αθλητών αυτών, ενώ είχαν περικοπεί ιδιαίτερα ο αριθμός των αθλητών που συμμετείχαν, πηγαίνοντας από τη Χίο 3 αθλητές και ένας συνοδός.


(ΦΩΤΟ: Η ομάδα των ΑΜΕΑ στους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες στη Χίο)

Διαφήμιση