Αρχική Νέα Αθλητικά Γοητεία στο Ράλι Αντίκα

Γοητεία στο Ράλι Αντίκα

79


{fnc titlos} Έκλεψαν καρδιές τα 67 αυτοκίνητα- αντίκες που πήραν μέρος στο 4ο Πανελλήνιο Ράλι Αντίκα που πραγματοποιείται το σαββατοκύριακο στη Χίο.
Διοργανωμένο από το Club Microcars 999 είχε την τιμή να φιλοξενεί αυτοκίνητα από το 1922 μέχρι και το 1974 πραγματικά στολίδια.
Οι αντίκες-αυτοκίνητα ελκυστικές παρά την ηλικία τους, κομψές παρά τα χρονάκια τους συγκέντρωσαν τα βλέμματα των περαστικών από την πλατεία Βουνακίου το πρωί του Σαββάτου, αναστατώνοντας με την παρουσία τους το κέντρο της πόλης.
Κάποιοι θυμήθηκαν ότι παρόμοια αυτοκίνητα κυκλοφορούσαν σαν ταξί και είχαν πιάτσα έξω από το παλιό Δημαρχείο, ενώ οι νεώτεροι μας έλεγαν ότι έχουν δει μόνο στις ταινίες τέτοια αυτοκίνητα.


Ιδιαίτερα ικανοποιημένα τα πληρώματα των αυτοκινήτων αλλά και οι διοργανωτές που όπως λένε είναι μια καλή ευκαιρία να γνωρίσουν το τριήμερο τη Χίο. Μάλιστα η τωρινή εμπειρία αναμένεται να είναι προπομπός ώστε να διοργανωθεί στο νησί της μαστίχας το Διεθνές Ράλι αντίκα του 2003.
Δεν κρύβουν ότι πρόκειται για ένα δαπανηρό χόμπι που το χαρακτηρίζουν τα τρία Χ. Χρήμα, για να μπορέσεις να διατηρήσεις το αυτοκίνητο, Χώρο για να το ασφαλίζεις και Χρόνο για να αφιερωθείς σε αυτό και να το κάνεις να παίρνει μέρος στους αγώνες. Μεταξύ των αυτοκινήτων και 6 που ανήκον σε χιώτες ιδιοκτήτες με πιο παλιό ένα κίτρινο φορτηγάκι της δεκαετίας του ’20.


Βέβαια οι μόνοι αντίπαλοι των πληρωμάτων είναι το χρονόμετρο και οι διαδρομές, αφού στους αγώνες αυτούς δεν επιτρέπεται ταχύτητα μεγαλύτερη των 50 χιλιομέτρων την ώρα.
Το Σάββατο η αφετηρία ήταν στην πλατεία Βουνακίου και κατά σειρά Βαβύλοι- Σκλαβιά- Θολοποτάμι- Άγιος Γεώργιος Συκούσης- Ελάτα- Λιμένας Μεστών- Μεστά- Πυργί- Ολύμποι- Αρμόλια- Καλαμωτή- Κώμη- Λιλικάς- Βουνό- Νένητα- Καταρράκτης- Χίος (6.00 μ.μ.).
Την Κυριακή η εκκίνηση θα δοθεί από το Τουριστικό χωριό του Αίπους- Πιτυός- Καρδάμ
υλα- Λαγκάδα (τέλος αγώνα).

Να σημειώσουμε ότι θερμή ήταν η υποδοχή στους Δήμους που είναι και συνδιοργανωτές των αγώνων. (Συγκεκριμένα στηρίζουν το 4ο ράλι αντίκα η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, Δήμος Χίου, ΔΟΑΠΠ Ομηρούπολης, Δήμος Μαστιχοχωρίων, Δήμος Ομηρούπολης, ΤΕΔΚ Χϊου).
Εξάλλου το Σάββατο το μεσημέρι περισσότερες από 20 Harley Davidson βρέθηκαν στη Χίο για το τριήμερο με πληρώματα από το club των Αθηνών.


 


 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο“Ίωνες” αθλητές με ψυχή
Επόμενο άρθροΝίκη ΝΟΧ κατά Γλυφάδας