Αρχική Νέα Αθλητικά Σε έξωση ο στίβος από το Δημοτικό Στάδιο

Σε έξωση ο στίβος από το Δημοτικό Στάδιο

203


{fnc titlos}


 
Κλειστή αναμένεται να βρουν την πόρτα του Δημοτικού Σταδίου Χίου οι αθλητές των ρίψεων αν τελικά προχωρήσει η τοποθέτηση πλαστικού τάπητα, που είναι απαγορευτικός για τη χρήση του σταδίου στα αθλήματα του στίβου, από το Δήμο Χίου.
Η προκήρυξη ενδιαφέροντος του έργου, που τυχαία έγινε γνωστή στον τοπικό ΣΕΓΑΣ, στις 9 Οκτωβρίου σε αθηναϊκή εφημερίδα προκάλεσε την ανησυχία των αθλητικών σωματείων και των υπευθύνων του ΣΕΓΑΣ Χίου- Σάμου. Ο πλαστικός χλοοτάπητας απαγορεύει τα αθλήματα των ρίψεων οπότε περί τους 60 αθλητές δεν θα μπορούν να προπονηθούν ενώ προβλήματα θα αντιμετωπίσει και το Αθλητικό Γυμνάσιο Χίου.
Το απόγευμα της Τρίτης σε έκτακτη συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος της ’Ενωσης Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Χίου- Σάμου Πέτρος Φλάμος και ο τεχνικός σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ Γιάννης Πετρής σημείωσαν ότι από την ημέρα που το έμαθαν έκαναν αγώνα δρόμου για να προλάβουν τα γεγονότα, ενώ απέφυγαν να προχωρήσουν σε δημοσιοποίηση του θέματος λόγω της προεκλογικής περιόδου.
Ο Πέτρος Φλάμος κατήγγειλε μάλιστα το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου Χίου όπως και τη διοίκηση του Δημοτικού Σταδίου που προχώρησαν χωρίς καν να μπουν στον λκόπο να ενημερώσουν τους καθ’ ύλη αρμόδιους.
Και μπορεί ο Δήμος δια συνέντευξής του Δημάρχου Πέτρου Παντελάρα, στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ΡΑΔΙΟ-ΑΛΗΘΕΙΑ να σημείωσε πως ανάλογα πράττει και η ΕΠΟ, όμως οι εκπρόσωποι του ΣΕΓΑΣ σημείωσαν πως αυτό εφ’ όσον γίνεται συμβαίνει σε γήπεδα ποδοσφαίρου και όχι σε στάδια.
Ακόμα όμως και στα γήπεδα ποδοσφαίρου ισχύουν ειδικές συνθήκες όπως ειδικά ποδοσφαιρικά παπούτσια ή απαγόρευση του τάκλιν στα γήπεδα 5Χ5.
 Αν αντικατασταθεί ο πλαστικός τάπητας θα ακυρωθούν δύο αθλητικές συναντήσεις που έχουν προγραμματιστεί για τον επόμενο χρόνο προς τιμή των δύο χιωτών ολυμπιονικών Μάντικα και Σύλλα, ο οποίος ήταν και δισκοβόλος! Θύμισαν επίσης ότι πέρυσι η προετοιμασία του πρωταθλητή μας στον ακοντισμό Κώστα Γκατσιούδη έγινε στη Χίο, ενώ αθλητές μας όπως η Χρύσα Γαλάτουλα (σφαιροβολία- δισκοβολία), Μάριος Καρακωνσταντής (έξαθλο), Σταύρος Χριστοδούλου (όκταθλο), Ειρήνη Δανιήλ (έπταθλο) και που ήδη ζητά μεταγραφή  μαζί με άλλα 60 περίπου παιδιά που είναι στις ρίψεις δεν θα μπορούν να προπονηθούν.
Η επιλογή του πλαστικού τάπητα δε δικαιολογείται ούτε από την τιμή αφού το κόστος του ανέρχεται σε 440.000 ΕΥΡΩ ενώ ο ΣΕΓΑΣ έχει προσφορά για φυσικό χλοοτάπητα συνολικού κόστους 234.776 ΕΥΡΩ. Σε αυτή την τιμή συμπεριλαμβάνεται και εγκατάσταση μονάδας αποσκλήρυνσης νερού!
Ο τεχνικός σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ σε Χίο- Σάμο Γιάννης Πετρής αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι πρέπει να σκεφθούν ιδιαίτερα στο που θα προπονούνται τα παιδιά του αθλητικού σχολείου και οι αντ.ιστοιχοι αθλητές στα σωματεία και ζήτησε να υπάρξει επανεξέταση του θέματος.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕρευνητική μονάδα αθλητικού τουρισμού σε ΤΕΙ
Επόμενο άρθρο‘Εξοδος με ήττα