Αρχική Νέα Τοπικά Επιστολή του Νομάρχη σε Υπουργό Ναυτιλίας, Αιγαίου και Περιφερειάρχη για την αναγκαιότητα...

Επιστολή του Νομάρχη σε Υπουργό Ναυτιλίας, Αιγαίου και Περιφερειάρχη για την αναγκαιότητα νέου λιμανιού

15


Επιστολή έστειλε ο Νομάρχης προς τον Υπουργό Ναυτιλίας, τον Υπουργό Αιγαίου και τον Περιφερειάρχη  στην οποία αναφέρει ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να προωθηθούν οι ενέργειες για την κατασκευή νέου λιμένα. Συγκεκριμένα ο Νομάρχης στην επιστολή του αναφέρει:

 

“Κύριοι,

Μετά από το περιστατικό της Παρασκευής 21/7/2006, κατά το οποίο στο Λιμάνι της Χίου με τη συνύπαρξη ιστιοπλοϊκών σκαφών του Ράλι Αιγαίου με πλοίο «Νήσος Μύκονος», όπου από τύχη δεν υπήρξε ατύχημα με την πρόκληση θυμάτων και ζημιών, αναδείχθηκε για μια ακόμη φορά, το πρόβλημα των παράλληλων χρήσεων στο υφιστάμενο Λιμάνι της Χίου. Είναι γεγονός ότι το σημερινό λιμάνι, κατασκευασμένο τα τελευταία έτη του 19ου αιώνα, δεν μπορεί επ’ ουδενί να καλύψει τις ανάγκες μιας σύγχρονης νησιωτικής πρωτεύουσας όπως είναι η Χίος.

Γι’ αυτούς τους λόγους, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου, μετά από την ολοκλήρωση των απαραίτητων μελετών, διεκδικεί χρηματοδότηση για την κατασκευή του Νέου Λιμένα της Χίου, σε χώρο νοτίως του Βιολογικού Καθαρισμού, όπως έχει υποδειχθεί από όλες τις διαδικασίες χωροθέτησης.

Θεωρούμε συνεπώς, ότι στο βαθμό που πρόκειται για ένα έργο που έχει εξασφαλίσει όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις και έχει εκπονηθεί το σύνολο των σχετικών μελετών, για το οποίο η Ν.Α. Χίου ξόδεψε 780.000,00 € σε διάστημα μιας τριετίας, η ένταξή του για χρηματοδότηση, πρέπει να τύχει απόλυτης προτεραιότητας σε επίπεδο Περιφέρειας.

Επισημαίνουμε τα παραπάνω, με δεδομένη τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 28/7/2006, στη Χίο, όπου θα συζητηθούν οι βασικοί προγραμματικοί άξονες της Περιφέρειας εν όψει της Δ΄ Προγραμματικής Περιόδου, όπου έχουμε σκοπό να θέσουμε το ζήτημα με όλη την απαραίτητη τεκμηρίωση.

Θεωρούμε ότι το έργο του Νέου Λιμένα της Χίου, πρέπει να αποτελέσει κοινό στόχο όλης της κοινωνίας της Χίου, στο βαθμό που ανταποκρίνεται στην απαιτούμενη σύγχρονη αναπτυξιακή προοπτική του Νομού μας και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Παράλληλα στο μεσοδιάστημα μέχρι την κατασκευή του Νέου Λιμένα, είναι απαραίτητες όλες οι αναγκαίες παρεμβάσεις ώστε το σημερινό λιμάνι να επιλύσει βασικά προβλήματα λειτουργικών του υποδομών και να μπορέσει να ανταποκριθεί με στοιχειώδη επάρκεια στις σημερινές απαιτήσεις.”

Διαφήμιση