Αρχική Πολιτισμός Εκδηλώσεις 1922-Μικρασιατική εκστρατεία και Μικρασιατική καταστροφή, βιβλιοπαρουσίαση από ΤΕ Χίου του ΚΚΕ

1922-Μικρασιατική εκστρατεία και Μικρασιατική καταστροφή, βιβλιοπαρουσίαση από ΤΕ Χίου του ΚΚΕ

79
Αφορμή για συζήτηση πάνω στη Μικρασιατική καταστροφή αλλά και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις αποτελεί η παρουσίαση του βιβλίου “1922- Μικρασιατική Εκστρατεία και Μικρασιατική καταστροφή” από τις εκδόσεις “Σύγχρονη Εποχή”.
Την εκδήλωση διοργανώνει η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ, την Τετάρτη 15 Ιουνίου στις 7.00 μ.μ.. Θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του 11ου Δημοτικού Σχολείου Χίου.
Κύριος ομιλητής θα είναι ο Αναστάσης Γκίκας, μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ.
Το κείμενο που ακολουθεί είναι αναδημοσίευση από τον “τοίχο” του Μάρκου Σκούφαλου:
“Η ιστορία διδάσκει, ερμηνεύει τις κινητήριες δυνάμεις της κοινωνίας μας και εξηγεί το πώς και το γιατί της πορείας της, ώστε διαλεκτικά να βγαίνουν τα σωστά συμπεράσματα και να αποφεύγονται οι κακοτοπιές για τις επόμενες γενιές.
Ωστόσο η ιστορία που διδασκόμαστε και διδαχτήκαμε, δεν είναι κοινωνικά ουδέτερη, δεν είναι αταξική, όσο μεγάλη και αν είναι η επιστημονική της αξία.
Στις ταξικές κοινωνίες η ιστορία παρουσιάζεται μέσα από το πρίσμα της άρχουσας τάξης, που πρωτίστως ενδιαφέρεται να κόψει και να ράψει τα ιστορικά γεγονότα στο πλαίσιο των δικών της ιδιοτελών συμφερόντων, βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων.

Είναι ξεχωριστή λοιπόν η σημασία της εκδήλωσης στο νησί μας που διοργανώνει η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ για τη μικρασιατική εκστρατεία και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο της εποχής σε έναν ζεστό χώρο, όπως αυτόν της Αστικής σχολής Χίου- 11ο δημοτικό.

Χθες στις 9:42 π.μ. 
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝοσοκομείο Χίου ώρα μηδέν!!! Έκτος λειτουργίας και ο αξονικός τομογράφος
Επόμενο άρθροΧιουροπασπαλάς Μάνης, του σεφ Παναγιώτη Παπαδάκη