Αρχική Πολιτισμός Θεατρική… ‘Ανοιξη στη Λέσβο

Θεατρική… ‘Ανοιξη στη Λέσβο

29


{fnc titlos}


 
Με μια λαμπρή τελετή σε ένα κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής η «15η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου» που φέτος διοργανώνει το Υπουργείο Αιγαίου σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων, τη ΔΕΠΤΑ Μυτιλήνης, τη ΝΕΛΕ Λέσβου και την Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου.
Στη φετινή διοργάνωση, συμμετέχουν 25 θεατρικά σχήματα από όλο το Αιγαίο, την Κύπρο και την Θράκη ενώ αξιοσημείωτη είναι η διάχυση των παραστάσεων και έξω από τη Μυτιλήνη όπου υπάρχει σημαντική υποδομή σε χώρους θεάτρου. Καθημερινά και έως τις 12 Νοεμβρίου πραγματοποιούνται δωρεάν αξιόλογες παραστάσεις με θεατρικά έργα του Αριστοφάνη, του Ιάκωβου Καμπανέλλη, του Ίψεν, του Τσέχοφ και άλλων Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης και στο ανακαινισμένο θέατρο της Αγιάσου, στην αίθουσα θεάτρου του Φιλοτεχνικού Ομίλου Μυτιλήνης Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ και στο Δημοτικό Θέατρο της Καλλονής.
«Είναι η φετινή μας συνάντηση, τόνισε ο Υπουργός Αιγαίου Νίκος Σηφουνάκης κηρύττοντας την έναρξη της Συνάντησης, η απόδειξη ότι δεν μας ενώνουν μόνο οι 50 ακτοπλοϊκές γραμμές που το Υπουργείο Αιγαίου φροντίζει να διαπλέουν οριζόντια και κάθετα το Αιγαίο. Είναι κι άλλα πράγματα μερικές φορές σημαντικότερα. Η ψυχή του Αιγαιοπελαγίτη είναι ο πολιτισμός του, ο μοναδικός Αιγαιοπελαγίτικος πολιτισμός που καλούμαστε κάθε μέρα, και σήμερα, να τον αποδεικνύουμε».
Ο Υπουργός Αιγαίου αναφέρθηκε επίσης στους θεσμούς πολιτιστικής επικοινωνίας που δημιούργησε το Υπουργείο Αιγαίου οι οποίοι εκτός των άλλων αφήνουν και μια σημαντική υποδομή στο νησί όπου διοργανώνονται, όπως στη Σύρο που η συνάντηση έδωσε την αφορμή για να ξεκινήσουν οι εργασίες ανακαίνισης του ιστορικού θεάτρου ΑΠΟΛΛΩΝ, οι εργασίες του Δημοτικού Θεάτρου στη Σάμο το 1990, αλλά και στην Πάτμο.
Από τον Υπουργό Αιγαίου κατά την τελετή έναρξης τιμήθηκαν για τη συνολική προσφορά τους στο ερασιτεχνικό θέατρο και εν γένει στον πολιτισμό ο συγγραφέας Τάκης Χατζηαναγνώστου, ο 82χρονος ερασιτέχνης ηθοποιός Γιάννης Πασπάτης και η ερασιτέχνης σκηνοθέτης Τίνα Παπαδοπούλου.
Την έναρξη χαιρέτησαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αιγαίου και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της Συνάντησης Δημήτρης Ερηνάκης, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Νάσος Γιακαλής, ο Γενικός Γραμματέας Επιμόρφωσης Ενηλίκων Χρήστος Δούκας, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου Περικλής Μαυρογιάννης και η Ιωάννα Κυπριανού εκ μέρους του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρ
ου.
Η εναρκτήρια παράσταση της Συνάντησης δόθηκε αμέσως μετά την τελετή έναρξης με τη θεατρική Ομάδα Σάμου που παρουσίασε το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Μια συνάντηση κάπου αλλού».


  

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝΟΧ-Ολυμπιακός: 7-7
Επόμενο άρθροΦοιτητική καταγγελία για καταπάτηση ασύλου