Αρχική Πολιτισμός Εκδηλώσεις για τα “Ελευθέρια”

Εκδηλώσεις για τα “Ελευθέρια”

24

{fnc titlos}


 
Με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου θα γιορταστούν την ερχόμενη Δευτέρα στη στη Χίο τα 90 χρόνια από την Απελευθέρωση του νησιού.
Παρών θα είναι και ο Υπουργός Αιγαίου Νίκος Σηφουνάκης και μάλιστα από την προηγουμένη αφού την Κυριακή στις 7.30 μ.μ. θα εγκαινιαστούν στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου οι εκθέσεις που διοργανώνει το υπουργείο με  πρωτότυπο αρχειακό υλικό της εποχής των Βαλκανικών Πολέμων και τίτλο “Το Αιγαίο των Βαλκανικών Πολέμων 1912-13” και μια δέυτερη σε συνεργασία με το Κέντρο Χιακών Μελετών «ΠΕΛΙΝΝΑΙΟ» με θέμα «Χίος, 11 Νοεμβρίου- 21 Δεκεμβρίου 1912. Οι σαράντα μέρες των μαχών της Απελευθέρωσης».
Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με θέμα «Ανατολικό Αιγαίο: 90 χρόνια μετά…», με ομιλήτρια την Ελένη Γαρδίκα- Κατσιαδάκη, Ερευνήτρια Α’ Ακαδημίας Αθηνών και Επιστημονικό Σύμβουλο του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Βενιζέλος». Τη διοργάνωση έχουν αναλάβει το Υπουργείο Αιγαίου σε συνεργασία με το Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο και το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου.
Εξάλλου την Παρασκευή (8 Νοεμβρίου) στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο, στις 7.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθούν δύο διαλέξεις στα πλαίσια πάντα των εκδηλώσεων προς τιμή των 90 χρόνων από την Απελυθέρωση.
Η πρώτη με ομιλητή το γιατρό, Πρόεδρο της Ιατρικής Εταιρείας Χϊου Αντρέα Μιχαηλίδη με θέμα «Η συμβολή των «Χιων ιατρών στον απελευθερωτικό αγώνα» και η δεύτερη με ομιλητή τον εκδότη του περιοδικού ΠΕΛΙΝΝΑΙΟ Γιάννη Μακριδάκη με θέμα «Ο Μοναχός Ιγνάτιος και η συμβολή του στον απελευθερωτικό αγώνα».

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΦοιτητική καταγγελία για καταπάτηση ασύλου
Επόμενο άρθροΔικέφαλος… ΝΟΧ