Αρχική Νέα Τοπικά 21 πρόσφυγες σε βραχώδη περιοχή του Βικίου- ανακοίνωση Αστυνομίας

21 πρόσφυγες σε βραχώδη περιοχή του Βικίου- ανακοίνωση Αστυνομίας

107

Μετά από πολύ καιρό έχουμε ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου σχετικά με πρόσφυγες- μετανάστες που φτάνουν στο νησί, ακόμα και φωτογραφικό υλικό από επιχείρηση διάσωσης.
Παρ’ όλο όπως αναφέρει το δελτίο τύπου αυτό γίνεται “στο πλαίσιο ερευνών που διεξάγονται καθημερινά σε χερσαίες περιοχές των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου κατά τις αφίξεις μεταναστευτικών ροών”, δεν υπάρχει συνήθως ενημέρωση για αυτές.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, βραδινές ώρες Σαββάτου (17-12-2022), “αστυνομικό προσωπικό και συνοριακοί φύλακες διαφόρων υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χίου με τη συνδρομή πτητικού μέσου, συμμετείχαν σε επιχείρηση απεγκλωβισμού 12 νεοεισερχόμενων ατόμων από απόκρημνη, βραχώδη και με πυκνή βλάστηση τοποθεσία στην περιοχή «Βίκι» της Χίου.

Η επιχείρηση, στην οποία συμμετείχε και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, ολοκληρώθηκε με επιτυχία την 02:00 ώρα σήμερα (18-12-2022)”.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, είχε προηγηθεί ο εντοπισμός 9 ακόμη προσφύγων- μεταναστών, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Χίου σε παραλιακή τοποθεσία στην περιοχή «Κέραμος» της Χίου.

Από τα 21 άτομα, ένα μεταφέρθηκε με σταθμό του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείου της Χίου για παροχή πρώτων βοηθειών.

“Θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία διαδικασίες πρώτης υποδοχής και υποβολής αιτημάτων για παροχή διεθνούς προστασίας.

Για την υπόθεση σχηματίζεται ποινική δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Χίου”, καταλήγει το δελτίο τύπου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣυνέντευξη με τον Σίμο Βενέτο, πρόεδρο Δημοτικής Ενότητας Χίου, με την Τασσώ Γαΐλα
Επόμενο άρθροΑντί καλάντων, νομολογία του ΣτΕ για υγρότοπους- ανακοίνωση ΕΠΠΟΧΙ