Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Καινούργια χρονιά στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού

Καινούργια χρονιά στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού

34


{fnc titlos}
66 πρωτοετείς σπουδαστές έχει φέτος η Ακαδημίας Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού. Την έναρξη της νέας χρονιάς έκανε ο ίδιος ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Ανωμερίτης με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Διονυσίου.  Καλωσορίζοντας,  τους πρωτοετείς σπουδαστές στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Χίου ο κ. Ανωμερίτης ανακοίνωσε ότι στη Χίο θα λειτουργήσει από την επόμενη χρονιά σχολή σωστικών και πυροσβεστικών μέσων και επίσης θα μειωθεί η θαλάσσια υπηρεσία από 36 σε 24 μήνες για την προαγωγή των Πλοιάρχων και Μηχανικών από το Β’ στον Α’ βαθμό αντίστοιχα.
Ο κ. Υπουργός εγκαινίασε εξάλλου, παρουσία των τοπικών πολιτικών, θρησκευτικών, στρατιωτικών αρχών την αίθουσα ψυχαγωγίας και αίθουσα οπτικοακουστικών μέσων στην Ακαδημία Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού Χίου. Τόνισε επίσης ότι στις επόμενες δύο εβδομάδες θα συζητηθεί το νέο εκπαιδευτικό σύστημα καλώντας τους νέους να ακολουθήσουν το ναυτικό επάγγελμα.
Παρόμοιο κάλεσμα απηύθυνε και ο Διοικητής της Σχολής Σταύρος Μιχαηλίδης ο οποίος αναφέρθηκε στην ένδοξη ιστορία της χιακής ναυτιλίας με πολύ όμορφη αναφορά αποσπάσματος από τον Ηρόδοτο! Τόνισε δε πόσο τυχεροί είναι οι σπουδαστές της Χίου όπου “θα γεμίσει η ψυχή τους με ναυτικές παραδόσεις” αλλά παράλληλα θα μάθουν από τα ταξίδια μέχρι τα των συλλογικών συμβάσεων.
Σημείωσε εξάλλου ότι όσοι επιλέγουν τη σταδιοδρομία στη θάλασσα και τη φοίτηση στις Ακαδημίες του ΥΕΝ έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν σε πέντε μήνες μισθό 2.000€ και να μην περιμένουν το χαρτζιλίκι των δικών τους. Αναφέρθηκε εξάλλου με αφορμή τα εγκαίνια των δύο νέων χώρων στις βελτιώσεις που έχουν γίνει στον εξοπλισμό στις μηχανές και γενικά στον εξοπλισμό καθώς και στις εργασίες συντήρησης και επισκευής του κτιρίου, που θα συνεχιστεί και την περίοδο των διακοπών.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε η απονομή επαίνων ήθους στο Σύλλογο των Σπουδαστών της Ακαδημίας για την εθελοντική αιμοδοσία ύψους 450€, προσφορά της εταιρείας ΤΣΑΚΟΣ (ήταν παρών ο Παναγιώτης Τσάκος). Επίσης δόθηκαν επαίνοι και βραβεία στους αριστούχους της περασμένης χρονιάς. Τα χρηματικά βραβεία ήταν ύψους 450€, προσφορά του εφοπλιστή Λουκά Κτιστάκη.


 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣτεφανόπουλος: Η ιστορία μας εμπνέει
Επόμενο άρθρο“‘Οσα ο ίδιος είδον”