Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Οι ανεμόμυλοι ταξιδεύουν στη Ρόδο

Οι ανεμόμυλοι ταξιδεύουν στη Ρόδο

48

{fnc titlos}


 
Στη Ρόδο θα βρεθεί το ΤΕΕ Βροντάδου -εκπροσωπώντας όλο το νομό της Χίου- το διήμερο 16-17 Νοεμβρίου για να συμμετέχει σε  διαγωνισμό της Ε.Ε που αφορά την  εφευρετικότητα των νέων.
Το ΤΕΕ θα λάβει μέρος με το θέμα «αναστήλωση  των τριών ανεμόμυλων του Βροντάδου κι ανάπλαση της γύρω περιοχής».
Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη εργασία τελειόφοιτων του Τομέα Κατασκευών του ΤΕΕ Βροντάδου που την επίβλεψή της είχαν οι πολιτικοί μηχανικοί του ΤΕΕ Αγγέλα Καλκούνη και Λάμπρος Βενετής. Η εργασία ήταν ολοκληρωμένη απο τον Μάιο και περιλαμβάνει: σχέδια μηχανικού, -αρχιτεκτονικά, τοπογραφικά και κατασκευαστικά-, στατικά, μακέτα με κλίμακα κατασκευασμένη από τους μαθητές και ηλεκτρονικό υλικό με όλη την πορεία της εργασίας.
Οι μαθητές επιπλέον δίνουν και την εικαστική τους άποψη, ώστε νε δοθούν τα ερεθίσματα για την διάσωση των περιοχών αυτών. Έχουν δε προβλέψει ακόμη και την ενεργειακή κάλυψη από φωτοβολταϊκό τόξο με τοποθέτηση ηλιακών συλλεκτών.
Στα σχέδια προβλέπεται η διαμόρφωση θεατρικού χώρου για πολιτιστικά δρώμενα, προτείνεται  ο ένας  ανεμόμυλος να γίνει μουσείο με φωτογραφίες  και εργαλεία του μυλωνά κι ο άλλος να ξαναλειτουργήσει όπως παλιά και να είναι επισκέψιμος, εξυπηρετώντας λαογραφικούς σκοπούς.
 Μετά το τέλος του διαγωνισμού οι μαθητές θα παραδώσουν τη μελέτη στο Δήμο Ομηρούπολης με  την ελπίδα κάποιες τουλάχιστον από αυτές τις προτάσεις να βρουν στέρεο έδαφος
 Πλώρη για τη Ρόδο θα βάλουν 2 από τα 16 παιδιά που συνολικά δούλεψαν για την  εργασία αυτή – οι περισσότεροι τώρα είναι πλέον φοιτητές- μαζί με ένα συνοδό καθηγητή.
Έχοντας ανά χείρας την …τωρινή εικόνα των μύλων, με τα σκισμένα πανιά, τα σπασμένα χτένια και τις χαλασμένες αντένες αλλά και την πρόταση τους για την αναβάθμιση της περιοχής και την σωτηρία των ανεμόμυλων.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠΟΛΟ: 4η αγωνιστική
Επόμενο άρθροΗμερολόγιο με καράβια χιώτικα