Αρχική Νέα Οικονομία Forum Νησιωτικών Επιμελητηρίων στη Σαρδηνία

Forum Νησιωτικών Επιμελητηρίων στη Σαρδηνία

41


{fnc titlos} 


Ολοκληρώνονται σήμερα στο Κάλιαρι της Σαρδηνίας, το 3ο Φόρουμ των Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ευρώπης, την προεδρεία του οποίου έχει ο Χιώτης (πρώην πρόεδρος Επιμελητηρίου Χίου) Ηλίας Μιχαλάκης.
Το θέμα που απασχολεί το Φόρουμ έχει άμεσο ενδιαφέρον και για τα ελληνικά νησιά αφού είναι ΄΄οι Μικρομεσαίες Μεταποιητικές Επιχειρήσεις απέναντι στα μειονεκτήματα των νησιών: Η δράση των Επιμελητηρίων στα πλαίσια της Ε.Ε.΄΄.
Στη συνάντηση συμμετέχει και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου Αντώνης Ζαννίκος καθώς και η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Μαρία Σκέμπερη.
Μάλιστα από την Περιφέρεια με σχετικό δελτίου τύπου σημειώνεται ότι.
“Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές για τους σκοπούς της συνάντησης “είναι κοινά αποδεκτό ότι οι εγγενείς μειονεξίες των νησιών δημιουργούν στις ΜΜΕ των περιοχών αυτών συνθήκες μειωμένης ανταγωνιστικότητας, σε σχέση με τις ομοειδείς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ηπειρωτικό χώρο της Ε.Ε. Στόχος λοιπόν του Φόρουμ είναι να καταδείξει σε ποιο βαθμό φθάνει η ανισότητα αυτή και με ποιο τρόπο τα Επιμελητήρια, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, μπορούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της πρόκλησης”.
Τη συνάντηση θα παρακολουθήσει και η ελληνίδα Επίτροπος της Ε.Ε. κ. Άννα Διαμαντοπούλου, ενώ οι διήμερες εργασίες θα ολοκληρωθούν με τοποθετήσεις από την Ελληνίδα βουλευτή κ. Ελισάβετ Παπαζώη και τον Πρώην Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας κ. Francesco Cossiga.


 



 

Διαφήμιση