Αρχική Νέα Τοπικά Γιάννης Ξενάκης: Δικαίωση ή παραίτηση από τα Μαστιχοχώρια

Γιάννης Ξενάκης: Δικαίωση ή παραίτηση από τα Μαστιχοχώρια

14


 

 Σε παραίτηση θα προχωρήσει η αντιπολίτευση του Δήμου Μαστιχοχωρίων αν μέσα σε ένα μήνα δεν παρέμβη το δικαστήριο και η πολιτεία από την πλευρά της για το αποτέλεσμα των Δημοτικών Εκλογών, που ενώ όπως δήλωσε ο Γιάννης Ξενάκης ήταν υπέρ τους, κατέληξαν στην αντιπολίτευση.
«Ο Δήμος Μαστιχοχωρίων εκλάπη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ μαζί με  τους συνεργάτες του στο ξενοδοχέιο “Ελληνικό Κάστρο” το μεσημέρι της Δευτέρας.
 «Πρέπει να αναθεωρηθεί το αποτέλεσμα, αφού αποδεικνύουμε το δικαστικό λάθος.  Το χρωστάμε στους Δημότες των Μαστιχωχωρίων, αλλά και θα είναι και για μας ηθική δικαίωση», είπε κατηγορώντας περαιτέρω  τη νυν Δημοτική Αρχή ότι τους αγνοεί, δεν τους ενημερώνει για τα συμβούλια της δημαρχιακής επιτροπής και γενικώς δεν συνεργάζεται μαζί τους.
«Σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα δεν υπάρχει λόγος να μείνουμε σε αυτή τη θέση», ανέφερε κατηγορώντας ταυτόχρονα τον κ. Κλεισσά για χρησιμοποίηση οποιουδήποτε μέσου για να φέρει το συνδυασμό του στη θέση της μειοψηφίας, καθώς και για έλλειψη ευαισθησίας απέναντι στα προβλήματα του Δήμου και ασέβεια τους δημότες τους, αφού αγνόησε την ψήφο τους. 
Στη συνέντευξη τύπου παρακολούθησαν επίσης  ο Γ. Πίττας,  ο Γ. Κοσμίδης και ο Σ. Κάρματζης.

Ευθύνες σε δικηγορικό σύλλογο – Πρωτοδικεία
Αναλύοντας με…απλά μαθηματικά το τι έγιναν  οι περιβόητοι 2  ψήφοι που έχασε ο κ. Ξενάκης έριξε ευθύνες σε όλο το νομικό  κλάδο- δικηγόρους και δοικαστες.
Συγκεκριμένα, όπως είπε,  ο δικηγορικός σύλλογος δεν έχει επιληφθεί ακόμα για τους 2 δικηγόρους τους που έκαναν σωρεία αλυσιδωτών λαθών, ενώ επικαλέστηκε τους εισαγγελείς της Χίου και της Μυτιλήνης να επιληφθούν του θέματος.
Στη συνέχεια προέβη σε σειρα ερωτημάτων όπως:
«Για ποιο λόγο έγιναν τόσα λάθη από τους δικηγόρους; Το πρωτοδικείο της Χίου όταν πήρε στα χέρια του την ένσταση γιατί δεν δήλωσε ότι είναι αναρμόδιο και γιατί δεν την επέστρεψε πίσω;
Στην επανακαταμέτρηση, αφού έβλεπαν όλα τα στοιχεία και διαπιστώθηκε αριθμητικό λάθος, γιατί ο Πρόεδρος αφού ήταν εις γνώση του δεν πήγε αυτεπάγγελτα να το διορθώσει; Γιατί οι αποδείξεις που δώσαμε στο συμβούλιο επικρατείας δεν λήφθησαν υπόψη;» κλπ.

Κατηγορίες προς Ε. Τσουρή – Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση
Ο κ. Ξενάκης έριξε ευθύνες τόσο στην Ελπίδα Τσουρή όσο και στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, αναφέροντας ότι στο παρελθόν είχαν δηλώσει ότι πρέπει όλοι να σέβονται τις αποφάσεις του δικαστηρίου.
«Πώς νιώθουν τώρα που υπάρχουν αποδείξεις για το δικαστικό λάθος;
Πώς νιώθουν που κλάπηκε ο Δήμος;», ανέφερε επισημαίνοντας ότι ακόμα και τώρα δεν είναι αργά να δικαιωθούν. «Αν δεν το κάνει αυτό το δικαστήριο, τότε πρέπει να επιληφθεί η πολιτεία», συμπλήρωσε. 

Κατηγορίες για τα κεντρικά ΜΜΕ
Ο κ. Ξενάκης κατηγόρησε τα Κεντρικά ΜΜΕ, που ενώ κλήθηκαν να παραβρεθούν στην συνάντηση τύπου δεν ανταποκρίθηκαν.
«Γιατί δεν ήρθαν να αναδείξουν ένα τόσο σημαντικό θέμα; Μόνο όταν η υπόθεση έχει αίματα τρέχουν», ανέφερε.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 16/10/2007 (dimokratiki.org)

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑλλαγές στο πρόγραμμα του πλοίου ΠΗΝΕΛΟΠΗ, λόγω των αιγαιοπελαγίτικων αγώνων στη Λέρο
Επόμενο άρθροΦωτιά από εμπρησμό σε σπίτι στις Οινούσσες