Αρχική Νέα Τοπικά Εγκαίνια νέου Δημαρχιακού Μεγάρου στο Δήμο Αγίου Μηνα

Εγκαίνια νέου Δημαρχιακού Μεγάρου στο Δήμο Αγίου Μηνα

19


Ακόμα και να συνενωθεί ο Δήμος Αγίου Μηνά με το Δήμο Χίου με τον ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ-2 θα έχει μείνει στα Θυμιανά ένα κτήριο σημαντικό.
Ο λόγος για το νέο Δημαρχιακό Μέγαρο που εγκαινιάστηκε την Κυριακή, 14 Οκτωβρίου, στα Θυμιανά έδρα του Δήμου Αγίου Μηνά, παρουσία αρχών και δημοτών. Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου κ. Διονύσιος.
Για το έργο μίλησε ο δήμαρχος Γιάννης Παντελάρας, ο οποίος αφού  ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην ολοκλήρωση, έκανε λόγο για «Κασάνδρες»  που έλεγαν ότι το έργο δεν θα ολοκληρωθεί.

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης με την αποχώρηση του επικεφαλής μειοψηφίας Σταμάτη Σάτρα.
Το  έργο σύμφωνα με το δήμαρχο χρηματοδοτήθηκε  με το συνολικό  ποσό των 930.000 ευρώ από τα προγράμματα ΕΠΤΑ και ΘΗΣΕΑΣ.
Οι 500 χιλιάδες από αυτό το ποσό, ήταν από το ΕΠΤΑ, χρήματα δηλαδή που είχαν εξασφαλιστεί επί προηγούμενης δημοτικής αρχής,  επί των ημερών της οποίας  είχε αγοραστεί  και το οικόπεδο, είχε εκδοθεί η οικοδομική άδεια και είχε συνταχθεί η μελέτη.
Με  λίγα λόγια μόνο την ολοκλήρωση του έργου έκανε η παρούσα  δημοτική αρχή, όπως δήλωσε στη «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ» με εμφανή πικρία για την «παράλειψη» του δημάρχου να αναφερθεί σε αυτό, ο Διαμαντής Σκουλούδης.
Δεδομένης της συζήτησης για τον Καποδίστρια- 2 δεν έλειψε από την εκδήλωση και ο προβληματισμός του τι θα γίνει το οίκημα αν πάψει να υφίσταται ο Δήμος και η έδρα του φυσικά. Πάντως κατά τον κ. Παντελάρα, πρόκειται για σχόλια αβάσιμα τα όσα λέγονται περί διοικητικής αλλαγής του Δήμου, και τόνισε ότι η Δημοτική αρχή θα αγωνιστεί για να επιτελέσει το κτίριο το σκοπό για τον οποίο κατασκευάστηκε.
Στην περίπτωση τώρα που δεν επιτευχθεί αυτό και πάλι θα γίνει αγώνας ούτως ώστε το οίκημα να αξιοποιηθεί προς όφελος των Δημοτών του Δήμου Αγίου Μηνά.

 

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 16/10/2007 (dimokratiki.org)
ΦΩΤΟ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑλλαγές στο πρόγραμμα του πλοίου ΠΗΝΕΛΟΠΗ, λόγω των αιγαιοπελαγίτικων αγώνων στη Λέρο
Επόμενο άρθροΦωτιά από εμπρησμό σε σπίτι στις Οινούσσες