Αρχική Πολιτισμός Τέχνες Μουσικές Επιλογές: Αργύρης Μαυρίκης- “Μέσ’ τη φουρτούνα της ζωής”

Μουσικές Επιλογές: Αργύρης Μαυρίκης- “Μέσ’ τη φουρτούνα της ζωής”

174

 Αργύρης Μαυρίκης
“ Μέσ’ τη φουρτούνα της ζωής ”
Ανεξάρτητη Παραγωγή


Πρώτη δισκογραφική δουλειά του συμπατριώτη μας και φίλου Αργύρη Μαυρίκη, που κυκλοφόρησε σε ανεξάρτητη παραγωγή πριν από λίγες μέρες με γενικό τίτλο “Μέσ’ τη φουρτούνα της ζωής”. Ο Αργύρης άρχισε να κάνει τα πρώτα του μουσικά βήματα και να μαθαίνει τις νότες από πολύ μικρός μιας και ο πατέρας του ο Ξένος, ο θείος του ο Μίμης καθώς και ο αδελφός του ο Ανδρέας είναι μουσικοί κι έτσι το μικρόβιο πέρασε και σε ‘κείνον.
Με δάσκαλό του τον Σιδερή Ζερβούδη αρχίζει να μαθαίνει βιολί σε ηλικία εννέα ετών, μέχρι που ο δάσκαλός του χάνει το φως του και τυφλώνετε. Έτσι από το 1991 συνέχισε να δουλεύει κοντά στον πατέρα του σε πανηγύρια, γάμους, πολιτιστικές εκδηλώσεις και σε παραδοσιακά συγκροτήματα. Το 1995 αποφασίζει να συνεχίσει τις σπουδές του στο βιολί, με δάσκαλό του αυτή τη φορά τον Νίκο Οικονομίδη, ενώ παράλληλα ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στο κέντρο «Χάραμα». Τη σαιζόν 1996-1997 και για λίγο χρονικό διάστημα ήταν κοντά σε έναν άλλο μεγάλο σολίστα του βιολιού τον Νικόλα Χατζόπουλο. Κατά περιόδους με διάφορα μουσικά σχήματα έχει παίξει σε κέντρα της Χίου όπως στο «Escape», στο «Χάραμα», στο «Κάραβελ» και τελευταία στο «Παγοποιείο».
Στις αρχές του 2007 μετά από προτροπή της εξαδέλφης του Μαρίας Καζά-Τζίκα που του έδωσε τους στίχους σε εννέα τραγούδια αποφασίζει να γράψει την μουσική και αρχίζει να ηχογραφεί το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ που περιλαμβάνει συνολικά έντεκα τραγούδια σε νησιώτικο ύφος που αξίζουν της προσοχής σας. Μουσικές που σε ταξιδεύουν στο γαλάζιο του Αιγαίου και σε ξεσηκώνουν να σύρεις το χορό. Στίχοι απλοί και κατανοητοί χωρίς τις υπερβολές του σωρού της νέας ελληνικής “ταλεντογραφίας”, όπως ταιριάζουν στα χνώτα των νησιωτών που ξέρουν να διασκεδάζουν με τα δικά τους τραγούδια. Έτσι τα θεώρησα ακούγοντάς τα.
Τα τραγούδια που ξεχωρίζουν χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα άλλα υστερούν είναι: «Σαν βαρκούλα», «Η ξενιτιά», «Σ’ αγαπώ και δεν σ’ ορίζω» και το καλύτερο όλων το «Γιάντα δεν με θες». Η ενορχήστρωση έγινε από τον Αργύρη και τον Μίμη Μαυρίκη (εξαίρετο μουσικό) ο οποίος έκανε και την ηχογράφηση στο Studio «Μίμης».
Στο cd παίζουν οι μουσικοί, Βιολί: Αργύρης Μαυρίκης, Λαούτο-Ούτι: Βασίλης Σαράντου, Κιθάρες-Λαούτο: Μίμης Μαυρίκης, Κρουστά-Τουμπελέκι: Ανδρέας Μαυρίκης, Φωνητικά: Δέσποινα Τσουρού
Φιλική συμμετοχή Δέσποινα Τσουρού (Κυβερνήτη) και Νατάσα Μαρκουδάκη (Η ξενιτιά).
Το cd μπορείτε να το αναζητήσετε σε δισκοπωλεία και βιβλιοπωλεία της Χίου και θα σας συνιστούσα να το αγοράσετε αυθεντικό, ενώ τον Αργύρη τη χειμερινή περίοδο θα μπορείτε να τον απολαύσετε στο κέντρο «Κάραβελ».
Τα τραγούδια του cd

01 Αχ το μικρό μου το νησί
02 Μελαχρινό (στίχοι: Αργύρης Μαυρίκης)
03 Σαν βαρκούλα
04 Κυβερνήτη (τραγούδι: Δέσποινα Τσουρού)
05 Μέσ’ τη φουρτούνα της ζωής
06 Ψαριανό μελαχρινάκι
07 Η ξενιτιά (τραγούδι: Νατάσα Μαρκουδάκη)
08 Στο παλιό το μονοπάτι
09 Θέλω εγώ να του το πω (στίχοι: Αργύρης Μαυρίκης)
10 Σ’ αγαπώ και δεν σ’ ορίζω
11 Γιάντα δεν με θες


Αργύρης Βλάττας
avlattas@otenet.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΘεατρικά σεμινάρια ΔΗΠΕΘΕ στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
Επόμενο άρθροH ανεξάρτητη ομάδα της Πρωτοβουλίας εκπαιδευτικών Ηλείας συνεχίζει το έργο στήριξης πυρόπληκτων περιοχών