Αρχική Green Life Διαδρομές Ικανοποίηση Νομαρχίας από συμμετοχή σε 3η Έκθεση Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού στη Φλώρινα

Ικανοποίηση Νομαρχίας από συμμετοχή σε 3η Έκθεση Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού στη Φλώρινα

12

   Ιδιαίτερα ικανοποιημένη δηλώνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου και συγκεκριμένα το Τμήμα Τουρισμού από τη συμμετοχή στην 3η Έκθεση Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού.
   Η έκθεση διοργανώθηκε από τη Ν.Α. Φλώρινας το διάστημα από 14 έως 16 Δεκεμβρίου 2007 και την εγκαινίασε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Φώλιας. Μεταξύ των άλλων επισήμων στην έκθεση συμμετείχαν ο Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ και αντιπρόσωποι από Κύπρο, Λετονία, Κροατία και Αλβανία.
     Τη Ν.Α. Χίου εκπροσώπησε η προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού Εφη Λυπαρή. Επίσης συμμετείχαν οι καλλιτέχνιδες Δ. Καλαγκιά και Α. Παγκάλου και ο παραγωγός ούζου Στ. Μονογιούδη, οι οποίοι έκλεισαν αρκετές συμφωνίες για περαιτέρω συνεργασίες.
   Το περίπτερο του Νομού μας ήταν σε πολύ καλή θέση, από τα μεγαλύτερα του εκθεσιακού χώρου, φιλοξένησε με άνεση τα εκθέματα όλων των επιχειρήσεων που συμμετείχαν και προσφέρθηκαν πλούσια κεράσματα από τοπικά μας προϊόντα. Χορηγοί ήταν οι εταιρείες: Άνεμος, ΑΣΕΧ, Παραδοσιακά Γλυκά Χίου «Βαρλάς», Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, Εργαστήριο Ζυμαρικών «Μικρασιάτικα», «Περλέας», Ούζο Ψυχής. 
  
Αφιερωμένη

Η φετινή έκθεση ήταν αφιερωμένη στους δέκα αναδυόμενους Αγροτουριστικούς Προορισμούς της Ευρώπης (European Destinations of Excellence), οι οποίοι επιλέχθηκαν κατόπιν διαγωνισμού και είναι οι εξής: Austria-Pielachtal, Belgium-Durbuy, Croatia-Sveti Martin na Muri, Cyprus-Troodos, Greece-Florina, Hungary-Orseg, Ireland-Clonakilty District, Italy-Comune di Specchia, Latvia-Kuldiga, Malta-Nadur.


Οπως σημειώνει η εφημερίδα ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, oι παγκόσμιες τάσεις και προτεραιότητες στον τομέα του τουρισμού μεταβάλλονται διαρκώς, τονίζεται σε ανακοίνωση του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Κόκκινου. Η προσπάθεια όλων επικεντρώνεται στην ανάπτυξη ενός ανταγωνιστικού τουρισμού παράλληλα με τη διασφάλιση βιώσιμης ανάπτυξης.


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως φαίνεται και από την Agenda for a sustainable and competitive European tourism, που ανακοίνωσε στις 19.10.2007, αναγνωρίζει τον κρίσιμο ρόλο που έχει ο τουρισμός στην ευρωπαϊκή οικονομία. Οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, που σταδιακά αναπτύσσονται στην Ελλάδα, αποτελούν ένα μοντέλο τοπικής ανάπτυξης με εξασφάλιση της αειφορίας.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕνίσχυση Βιβλιοθήκης απο το Λιμενικό Ταμείο
Επόμενο άρθροΠρόγραμμα Μητροπολίτη Χίου κ. Διονυσίου