Αρχική Νέα Τοπικά Πολίτες Ομηρούπολης: «Ήρθε η ώρα των έργων…»

Πολίτες Ομηρούπολης: «Ήρθε η ώρα των έργων…»

9

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 Με ιδιαίτερη  ικανοποίηση, οι «Πολίτες Ομηρούπολης», διαπιστώνουμε τις μέρες αυτές, την υλοποίηση από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου, της πρότασης μας για κυκλοφοριακές παρεμβάσεις που έχουν ως στόχο την ασφαλή διέλευση, πεζών και τροχοφόρων, στον παραλιακό δρόμο του  Βροντάδου.
Την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου δρόμου, την είχαμε επισημάνει εδώ και  αρκετό καιρό,  ενώ θέτοντας το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Ομηρούπολης, ένα χρόνο πριν, είχαμε ζητήσει την άμεση λήψη μέτρων.
Δυστυχώς η δημοτική αρχή Μαλαφή, αν και βρίσκεται στον δεύτερο χρόνο της θητείας της, δεν μας έχει πείσει ότι διαθέτει πρόγραμμα και όραμα για τον δήμο μας, μιας και περιορίζεται μόνο σε μια μίζερη διαχείριση της καθημερινότητας.
Ο τόπος μας, δείχνει να κυβερνάται από μια δημοτική αρχή που κρύβει την αδυναμία υλοποίησης έργου, πίσω από το γνωστό πια οικονομικό πρόβλημα.
Οι «Πολίτες Ομηρούπολης», με την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων, που θα θέσουν προς συζήτηση σε επόμενα Δ.Σ, αποδεικνύουν ότι  τον  τόπο μας τον απασχολούν ζητήματα, που χρήζουν άμεσης λύσης, χωρίς να απαιτούνται απαραίτητα οικονομικοί πόροι.
Για παράδειγμα, θα μπορούσαμε να προβούμε σε νομοθετικές ρυθμίσεις, που η εφαρμογή τους θα έλυνε το σοβαρό πρόβλημα της στάθμευσης των οχημάτων που παρατηρείται κύρια στους εσωτερικούς δρόμους του Βροντάδου, προτείνοντας η  κάθε νεόδμητη οικοδομή  να διαθέτει χώρο δέσμευσης  στάθμευσης.
Ένα άλλο μέτρο που θα μπορούσε να βελτιώσει την ποιότητα και την ποσότητα του νερού που παρέχεται προς κατανάλωση, θα ήταν  η  επιδότηση με διάφορους τρόπους, κατασκευής  δεξαμενών  συλλογής και αποθήκευσης των ομβρίων υδάτων (φουντάνες) σε νεόδμητες οικοδομές,
   Με αυτές τις δύο απλές προτάσεις αποδεικνύεται περίτρανα, η διαφορετική φιλοσοφία των «Πολιτών Ομηρούπολης», από την δημοτική αρχή Μαλαφή.
Εκτός από τα θέματα αυτά που η συζήτηση και η λήψη μέτρων θα βοηθήσει την  ανάπτυξη του τόπου μας, υπάρχει ακόμη η  ανάγκη συζήτησης της  ασφαλούς  διεξαγωγής  του ρουκετοπόλεμου, καθώς και της προστασίας αυτού του θεσμού από τον σημερινή τάση  εκφυλισμού  του, ένα θέμα που απασχολεί όχι μόνο τον δήμο μας, αλλά το νησί μας γενικότερα.
Παράλληλα, έχουμε διαπιστώσει τον τελευταίο καιρό, μια προσπάθεια υποβάθμισης, από την κεντρική εξουσία, του Βροντάδου, και των υπόλοιπων διαμερισμάτων του δήμου μας, με ελλειπή αστυνόμευση που τα αποτελέσματα της  έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται ορατά.
Στο ίδιο πλαίσιο, φαίνεται να κινείται και η αποδυνάμωση των υπηρεσιών ΕΛΤΑ και ΟΤΕ, που εδρεύουν στον δήμο μας.
Αν η τοπική κοινωνία, δεν αντιδράσει, ίσως οδηγούμαστε σε μια αποτυχημένη πρώτη εφαρμογή του «Καποδίστρια ΙΙ», που θα αφομοιώσει ορατά την κοινωνική και πολιτιστική φυσιογνωμία του τόπου μας. 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜπάσκετ Α1 Γυναικών: μεγάλη νίκη του Παγχιακού (18η αγωνιστική)
Επόμενο άρθροΔιακοπή της ΔΕΗ στις 00.40