Αρχική Νέα Τοπικά Δήμος Μαστιχοχωρίων: ζητούν να φύγει το πεδίο βολής

Δήμος Μαστιχοχωρίων: ζητούν να φύγει το πεδίο βολής

9

 

 

Το θέμα της απομάκρυνσης του πεδίου βολής από τα όρια του Δήμου ζητούν τα μαστιχοχώρια, που με απόφασή του Δημοτικού Συμβουλίου θα απευθυνθούν στην Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρεία και στο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ. Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να ενισχύσουν τα επιχειρήματά τους τόσο για το θέμα των κινδύνων του Σπηλαίου Ολύμπων όσο και της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος στην περιοχή από την πραγματοποίηση βολών και στρατιωτικών ασκήσεων.
   Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της περασμένης Παρασκευής η απόφαση βγήκε ομόφωνα. Τις παραπάνω θέσεις πρότεινε και ο επικεφαλής της μειοψηφίας Γιάννης Ξενάκης, ενώ φάνηκαν να μετατίθονται στο μέλλον οι κινητοποιήσεις την ώρα που θα πραγματοποιούνται βολές.
   Άλλωστε και η θέση του Δημάρχου Ηλία Κλεισσά ήταν να εξαντληθούν όλα τα νόμιμα μέσα πριν προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.
   Η αντιδήμαρχος Ειρήνη Μπουλά έθεσε και το ζήτημα του απεμπλουτισμένου ουρανίου, που την περίοδο του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία είχε έρθει στην επικαιρότητα. Για το λόγο αυτό ζητήθηκε και η συνδρομή του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ.
   Όπως μας δήλωσε ο κ. Ξενάκης κατά την άποψή του χρειάζεται πάντως να υπάρξει πρόταση για άλλη περιοχή από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και να μην ανταλλάσουν το «μπαλάκι» με την στρατιωτική διοίκηση για την εξεύρεση θέσης.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜπάσκετ Α1 Γυναικών: μεγάλη νίκη του Παγχιακού (18η αγωνιστική)
Επόμενο άρθροΔιακοπή της ΔΕΗ στις 00.40