Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Μάθημα στους δρόμους για το 1ο ΤΕΕ

Μάθημα στους δρόμους για το 1ο ΤΕΕ

62


{fnc titlos}


 


Με νέα πορεία το μεσημέρι της Τρίτης προς το Δημοτικό Μέγαρο οι μαθητές του 1ου ΤΕΕ Χίου συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με αίτημα την άμεση έναρξη των εργασιών επισκευής και συντήρησης του σχολείου τους.
Οι μαθητές τη Δευτέρα αποφάσισαν να προχωρήσουν σε τριήμερη κατάληψη, ενώ έχουν στο πλευρό τους και το Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων, έτσι ώστε να πετύχουν λύση στο θέμα της μεταστέγασης του σχολείου.
Οι γονείς τους το Σάββατο πραγματοποίησαν γενική συνέλευση όπου με ψήφισμά τους διαμαρτύρονται εντονότατα «για την ολιγωρία και αδιαφορία των αρμοδίων φορέων σε ότι αφορά τη μεταστέγαση του σχολείου».
Υστερα από επίμονα αιτήματα κατάφεραν να εντάξουν το έργο επισκευής του 1ου ΤΕΕ στο Περιφερειακό Πρόγραμμα του Γ΄ΚΠΣ. Ομως ενώ βρέθηκαν τα κονδύλια δεν βρίσκονται οι αίθουσες όπου θα μεταφερθούν προσωρινά οι τάξεις και να αρχίσει ο ανάδοχος τις εργασίες!
Εν τω μεταξύ το αίτημα προς το Υπουργείο Παιδείας για χορήγηση λυόμενων αιθουσών στην ουσία έχει απορριφθεί με την αιτιολογία ότι κατατέθηκε αργά και δεν μπορεί να υλοποιηθεί. Αν περιμένουν μέσω Υπουργείου το χρονοδάγραμμα προβλέπει εργασίες τον ερχόμενο Μάϊο. Σχετικό διάβημα προς τον ΟΑΕΔ για φιλοξενία στις εγκαταστάσεις του στο Κοντάρι δεν έχει ακόμα απαντηθεί. Μάλιστα κατά τη διάρκεια συνάντησης τη Δευτέρα το μεσημέρι αντιπροσωπείας με την υφυπουργό Υγείας, βουλευτή Χίου Ελπίδας Τσουρή, ενημερώθηκαν ότι ο Διοικητής του Οργανισμού ζήτησε περιθώριο 10 ημερών για να εξετάσει το αίτημα.
Μιλώντας σε πρωϊνή εκπομπή του «Χίος, ΡΑΔΙΟ-ΑΛΗΘΕΙΑ» η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων στο 1ο ΤΕΕ Στέλλα Φρυδά σημείωσε ότι ο σύλλογος θα προχωρήσει σε κατάθεση εξωδίκου κατά παντός υπευθύνου σε περίπτωση που τραυματιστεί κάποιο παιδί στο σχολείο λόγω της κακής κατάστασης του.
Να  θυμίσουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα τούβλα και σοβάδες έπεσαν την ώρα που καθηγήτρια πήγε να ανοίξει την πόρτα αίθουσας χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί, για να οδηγηθούν οι μαθητές σε αποχή από τα μαθήματα.
Να σημειωσουμε επίσης ότι μεταξύ 7.45-8.15 το πρωί της Τρίτης και στην εκπομπή της ΝΕΤ “Πρώτη Ματιά” θα δώσουν συνέντευξη εκπρόσωποι μαθητών και γονέων.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔυσμενή μετάθεση για Μερούση
Επόμενο άρθροΝησιωτικά επιμελητήρια, επόμενη συνάντηση στη Χίο